Продажбите на смартфони с LCD дисплеи и сензор за отпечатък ще достигнат 6 млн. до края на 2020г.

var md = new MobileDetect(window.navigator.userAgent); if(md.mobile()) { document.write (''); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); } else { document.write (''); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); }
до края на 2020г." data-essbisHoverContainer="">

Сензорите за пръстов отпечатък стават все по-добри и вече има разнообразие от модели, при които тези компоненти са вградени в екрана. Това улеснява потребителите и предоставя повече пространство за самия дисплей. Анализатори от CINNO Research прогнозират, че настоящата година ще бъде първата, през която ще стартира масовото производство на LCD дисплеи, които поддържат разпознаване със сензори за отпечатък. Продажбите на смартфони с тази характеристика ще са окoло 6 млн. през 2020г.

 

След това се очаква впечатляващ ръст в продажбите на смартфони, които имат LCD екрани и сензори за отпечатък, като доставките ще надхвърлят 52.7 млн. през следващата година. Високото търсене на потребителите ще популяризира достатъчно технологията, за да видим над 190 млн. смартфона с вградени сензори в LCD дисплеите до края на 2024г., съобщавa GizChina. Досега това бе възможно единствено за устройствата, които имат с OLED дисплеи, тъй като структурата на LCD екраните е доста по-сложна.

 

 

Производителите използва повече слоеве филми във вътрешността, като пропускливостта на светлината също така е по-ниска. Именно тези две ограничения възпрепятстваха идеята за вграждане на сензорите в самите LCD панели. Необходимо е да се отстрани още един проблем, а именно чувствителността на самите сензори, за да могат да разпознават толкова ефективно отпечатъците, както при OLED екраните. Еволюцията на технологии предлага решение и може да допринесе за поевтиняването на LED смартфоните сензори за отпечатък на пазара.

 

Oше от Digital: Как да заключите файлове и приложения с пръстов отпечатък