Apple разработва бюджетен 5.5″ смартфон с името iPhone 9 Plus

Желанието на Apple да представят нов смартфон от бюджетния клас през 2020г. не е тайна за никого. Вече знаем, че се работи над устройство, което наподобява визията на iPhone 8, но ще предложи по-мощен хардуер. Този модел ще има 4.

7″ екран и по план трябва да бъде представен още преди края на месеца като iPhone 9 (iPhone SE 2). Най-вероятно това няма да се случи, тъй като Apple ще се наложи да отложат премиерата за по-късен етап от годината, съобщава CNet.

 

Причината е световната епидемия от Covid-19, която провали много технологични събития и подготвяни премиери от водещите IT брандове. Apple също не са изключение от това твърдение. Данни от кода на iOS 14 разкриват интересни детайли за бъдещите планове на компанията, включително и за наличието на още един бюджетен смартфон. От 9to5Google откриват доказателства за допълнителен модел с името iPhone 9 Plus, който се очаква да бъде оборудван с 5.5-инчов дисплей.

 

Tова ще го превърне в по-голяма версия на iPhone 9 (iPhone SE 2). Oчаква се устройствата да се захранват от Apple A13 Bionic процесори и да включват Home бутони. Новите смартфони ще използват Face ID сензори, като е предвидена и поддръжка за Apple Pay и Express Transit. Любопитното е, че според информацията iPhone 9 устройствата ще могат да сканират NFC тагове, което не бе налично в iPhone X и iPhone 8. Остава да разберем каква ще бъде цената в Европа.

 

Oще от Digital: Apple iPhone SE 2 (iPhone 9) ще се предлага в шест цвята

TagsApple