Конференцията Apple WWDC 2020 ще се проведе само онлайн, заради коронавирус

Apple официално потвърдиха, че се отказват от провеждането на тазгодишната си конференция с разработчиците. По този начин едно от най-големите събития в календара на компанията за годината ще бъде отложено. Причината е разпространението на коронавируса. Все пак Apple потвърдиха, че ще заместят предвидените изненади за потребителите с онлайн версия на WWDC 2020, съобщава IndiaToday.

 

Припомняме ви,, че по план събитието трябваше да се проведе през юни. Компанията обърна специално внимание на факта, че това е 31-годишното издание на WWDC и няма да го отложи напълно заради тази богата история. Провеждането на онлайн събитие ще позволи на милиони хора да гледат на живо и да бъдат съпричастни с новите продукти, които Apple планират да ни покажат на WWDC 2020, независимо от виртуалния характер.

 

 

По този начин компанията се надява да постигне двоен ефект, от една страна да предпази своите разработчици от коронавируса, а от друга да им покаже последните си продукти. Вероятно тогава ще разберем повече за плановете на технологичния гигант в пазара на смартфони. Аpple вече отложиха премиерата на iPhone 9, но със сигурност ще разкрият интерфейсни детайли за iPhone 12 и iОS 14 по време на виртуалната си конференция.