Електрическият скутер Аmazea може да се движи под вода със скорост до 20 км/ч.

Пътуването по вода е едновременно забавно за много хора, но също така провокира неодобрението на мнозина. Германската компания Jamade работи над интересно превозно средство, което може да промени мнението на втората група от хора. Името на машината е Amazea и е оборудвана с корпус, който е изграден от биоразградими материали. Тялото и някои от вътрешните компоненти на електрическия скутер са произведени с помощта на голям 3D принтер.

 

Според официалните данни на Jamade около 75% от всички компоненти на Amazea са рециклирани и безвредни за околната среда. Електрическият скутер използва два двигателя с мощност от 3.1KW, както и литиево-йонна батерия, съобщава Mashable. По този начин Amazea е в състояние да развива максимална скорост от 30 км/ч., когато се движи на повърхността на водата. Причината е, че машината е проектирана да се гмурка. В този случай Amazea може да се движи с 20 км/ч.

 

 

Вградената батерия може да издържи около 60 минути с едно зареждане, което зависи от начина, по който се кара скутера. Компанията обещава безпроблемна работа дори при потапяне на дълбочина от 18 метра. В предната част има дисплей, който е разположен под дръжките за управление и показва различна актуална информация за Аmazea. Приложение за смартфон позволява да споделяте данни, а също да откриете къде се намира скутера, ако не го виждате пред очите си.