Ето каква ще е цената на Huawei P40, P40 Pro и P40 Lite в Европа

Официалната премиера на дългоочакваните смартфони ще стане факт на 26 март. Нестабилната ситуация в Европа, обаче принуди компанията да промени стратегията си. Само преди няколко дни ви съобщихме как Huawei потвърдиха, че премиерата на P40, P40 Pro и P40 SE ще е само онлайн. Това означава, че китайският производител се е отказал от провеждането на реално събитие, което по план трябваше да е в Париж на същата дата.

Новата серия ще включва четири смартфона: Huawei P40, Huawei P40 Pro, Huawei P40 Lite и Huawei P40 lite E.

 

В интернет сега изтече информация, която ни разкрива повече детайли за цената на смартфоните на европейския пазар. Продажбите на Huawei P40, Huawei P40 Pro и Huawei P40 Lite ще стартират на континента преди края на април. Доколкото разбираме най-скъпата версия на Huawei P40 Pro, която има 256GB ще може да се купи от потребителите за €1139. В същото време конфигурацията с два пъти по-малко памет ще бъде налична за €849, съобщава GizChina. Бюджетният смартфон Huawei P40 Lite ще може да се купи в Европа за €329.

 

 

Другият модел от серията ще се казва Huawei P40 lite E и ще има цена от €199 на европейския континент. Сегашните данни потвърждават още, че Huawei Mate Xs ще може да се купи за €2499. Tрябва да отбележим също, че устройствата ще използват Huawei Mobile Services (HMS) екосистемата на компанията, както и онлайн магазина AppGallery. Компанията работи усилено, за да привлече вниманието на разработчиците и се очаква скоро да бъдат добавени водещи заглавия като Facebook, WhartsApp и Instagram към настоящата колекция от софтуер в AppGallery.

 

TagsP40