Представиха мини външно SSD с големина на кибрит

В близкото минало предпочитахме да използваме флашки, за да прехвърляме и съхраняваме информация от и на компютрите си. Голямото им преимущество пред външните дискове беше компактният размер. Говорим в минало време, защото това остава в историята, след като компанията Buffalo представи своето джобно SSD с размери на кибритена кутийка и тегло от само 15гр. Точните размери на Buffalo SSD-PSMU3 са 33мм на 59.

5мм с дебелина от едва 9.5мм.

Не си мислете, че обемът на паметта в това миниатюрно устройство също е миниатюрен. В зависимост от нуждите си, потребителят може да избира между варианти със 120GB, 250GB, 480GB и 960GB памет. Цената им е съответно от 54$ до 210$. Цветовите разновидности на джаджата са 3 – бяла, синя и розова.

Свързването към компютъра става посредством USB 3.2 Gen 1, като в комплекта имате кабели към USB Type-A и USB Type-С. заявената от производителя скорост за трансфер на информация е до 420MB/s.

Освен че е малко и с голям обем с висока скорост на обмен на информация, Buffalo SSD-PSMU3 може да се похвали и с устойчивост на мокрене, прах и удар, защото притежава сертификат за протекция MIL-STD-810G.