Apple може да отложи премиерата на iPhone SE 2 и iPhone 12 заради коронавируса

iPhone (2020) се очаква да предложи най-сериозният ъпдейт по отношение на дизайна от три години насам. Няма да е пресилено да кажем, че това са най-очакваните смартфони за 2020г., след като вече видяхме Samsung Galaxy S20. Aнализаторите прогнозират, че през септември трябва да видим четири нови модела от серията iPhone (2020).

Компанията се очакваше да представят и бюджетен модел, който се казва iPhone 9 (iPhone SE2) преди края на март, но изглежда, че това няма да се случи и причината е разпространението на коронавируса, съобщава BGR.

 

Данни от няколко независими източника твърдят, че Apple вече са взели решение да отложат представянето на iPhone 9. Проблемите с доставките и засегнатите производствени съоръжения са толкова сериозни, че е възможно да се отразят дори на iPhone (2020). От Apple следят внимателно ситуацията с Covid-19, но ако световната епидемия продължи ще се наложи да променят дългогодишната си традиция. Все още е твърде рано да се предположи колко може да бъде забавянето на iPhone (2020), тъй катo има шест месеца до премиерата.

 

Анализатори на Bloomberg също вече потвърдиха, че е възможно първите смартфони на Apple с 5G технологията да се появят по-късно от предвиденото. Компанията вече въведе сериозни мерки за ограничаване на служителите им от посещения в Азия и страни, в които има много заразени от коронавируса. Нестабилността на финансовите пазари също е фактор, който може да допринесе за отлагане на премиерата на iPhone (2020). Според данните компанията вече изостава със седмици от планирания график за 2020г.

 

Oще от Digital: iPhone 12 Pro ще има 6GB RAM