Huawei P40 и P40 Pro ще са достъпни в пет различни цвята

С наближаването на премиерата на Huawei P40 разбираме все повече детайли за подобренията в смартфоните. Припомняме ви, че компанията планира да представи тазгодишните си флагмани на събитие, което ще се проведе в Париж на 26 март. Вече знаем, че серията освен стандартния Huawei P40 и Huawei P40 Pro ще включва още бюджетния модел Huawei P40 Lite. Най-запалените фенове на китайския производител ще могат да купят и премиум версия, която се казва Huawei P40 Special Edition.

 

В интернет се появи снимка от рекламен постер на устройствата, който потвърждава, че потребителите ще могат да избират между пет различни цвята. Това са Оrange, Purple, White, Black и Dark Green. Изображението също така показва и как ще изглежда големия камера модул в задната част. Huawei P40 и P40 Pro се очаква да използват двойна камера за селфита с 32-мегапикселова резолюция, която ще е вградена в малки отвори в горната част на екрана на смартфоните, съобщава GizChina.

 

На гърба ще видим съчетание от 52-мегапикселов Sony IMX 700 сензор, който е допълнен от Ultra-Wide, Macro, Telephoto и ToF обективи. Основният сензор ще е с големина от 1/1.33 инча и ще поддържа RYYB цветовата гама и „16-in-1“ технологията на пикселите. Huawei P40 ще предложат и опция за 10-кратно оптично приближение. Устройствата ще се захранват от Kirin 990 процесор и ще са оптимизирани за 5G мрежите. Oстава да разберем кога и на каква цена ще стартират продажбите на европейския пазар.