Oppo Find X2 има най-добрата смартфон камера в света, според DxOMark

Oppo е алтернативен производител на смартфони с Android, който се опитва да предлага на потребителите премиум качество на достъпни цени. Компанията обръща специално внимание на камерите и изглежда, че усилията им започват да се отплащат. Причината е, че Oppo Find X2 Pro отчете впечатляващия резултат от 124 точки при тестовете на DxOMark. Така смартфона се изравнява с Xiaomi Mi 10 Pro, който досега оглавяваше престижната класация.

 

Всъщност Oppo Find X2 Pro е оборудван с QHD дисплей при 120Hz честота за опресняване на кадрите и мощен Qualcomm Snapdragon 865 процесор. На гърба на смартфона са разположени три камери, като основния сензор е 1/1.4″ Quad-Bayer и поддържа 48-мегапикселова резолюция. Тестовете на DxOMark показват още, че обектива поглъща входящата светлина, чрез еквивалента на 26m сензор с бърза f/1.7 апертура, съобщава SlashGear.

 

 

Широкоъгълната камера на Oppo Find X2 Pro представлява 1/2-инчов сензор с PDAF автофокус. Третият обектив на устройството е 13-мегапикселова телекамера, която използва оптична стабилизация и 5-кратно оптично приближение. Смартфонът има двойна LED светкавица и предлага опция за запис на 4K видео със 60 кадъра в секунда и HDR клипове с 30fps. Крайната оценка от 124 на Oppo Find X2 Pro е базирана на 134 при „Photo“ тестовете и 104 при записа на видео в базата данни на DxOMark.