Xiaomi разработват 40W безжична технология, която може да зареди смартфон за 40 минути

Xiaomi официално потвърдиха, че са готови с безжична технология за зареждане на смартфони с мощност от 40W. Вицепрезидентът на компанията, Чанг Ченг разкри повече детайли и публикува кратко видео, демонстриращи възможностите на новата система. Оказва се, че технологията за безжично зареждане е в състояние да зареди 2280mАh батерия 0 до 57% за приблизително 20 минути. Необходими са не повече от 40W за захранване на пълния капацитет на батерията.

Големият проблем пред технологиите от този тип е топлината, която се генерира при зареждане.

 

По всичко личи, че Xiaomi са намерили начин как да се справят с това ограничение. Vivo вече демонстрираха система за безжично зареждане със 60W. Двете компании е възможно да са си партнирали, за да постигнат подобни резултати и предоставят най-доброто на своите потребители. Новата технология на Xiaomi все още няма официално име, като ви припомняме, че 30W система, която представиха през миналата година носи името „Mi Charge Turbo“. Устройството показано в краткото видео на компанията, демонстриращо технологията е Xiaomi Mi 10 Pro.

 

 

Първоначалните очаквания са Xiaomi да представят официално безжичната технология, заедно със следващия си модел с бранда „Mi MIX“. Съпътстващата поставка за зареждане има вертикален охладител, който се грижи за оптималната температура. Ако всичко върви по план това ще се случи през втората половина на годината. Китайският бранд също така демонстрира система за 100W зареждане в края на 2019г., но ще е необходимо още време преди тази иновация да стане реалност. Дотогава потребителите ще трябва да се задоволят с 50W технология за зареждане на Xiaomi Mi 10 Pro.