Huawei P40 Special Edition ще има пет задни камери

Huawei ще представят новата си серия смартфони на събитие в Париж, което ще се проведе на 26 март. Дългоочакваната гама ще включва няколко модела, като освен стандартните Huawei P40 и P40 Pro ни очаква още една специална версия. Китайският гигант си е партнирал с Hongqi – това е производител, който е известен в страната с портфолиото си от луксозни автомобили. Тази версия на Huawei P40 ще предложи на бъдещите си собственици една уникална функционалност.

 

 

Причината е, че Huawei P40 Special Edition ще предложи на потребителите пет задни камери, докато Huawei P40 и P40 Pro ще имат по четири сензора на гърба. Все още няма конкретни детайли за техническите спецификации на смартфона. Засега не знаем също и дали Special Edition версията ще има различен дизайн, като „Porsche“ брандираните устройства на компанията или ще просто ще бъде носи и името на Hongqi, който  ще допълни логото на Huawei, съобщава GizmoChina.

 

 

В интернет изтекоха детайли за oнлайн игра на Hongqi, която ще позволи на 200 души да спечелят безплатно Huawei P40 Special Edition. Всъщност това е първото реално потвърждение за съществуването на смартфона. Със сигурност моделите от серията ще имат 7-нанометрови Kirin 990 процесори с поддръжка на 5G технологията и поне 8GB RAM. Впечатляващите камери на Huawei P40 серията отново ще са разработени съвместно с Leica и ще предложат най-добрите възможности за фотография, които може да очаквате от смартфон.

 

Oще от Digital: Снимки разкриват дизайна на смартфон от серията Huawei P40