На живо: Димитър Кузманов – Александър Козбинов 1:0

Втората ракета на България Димитър Кузманов се изправя срещу Александър Козбинов в първия двубой между родния състав и Молдова от втори кръг на ATP Cup. Битката ще започне в 01:00 часа и ще се излъчи пряко по „Макс спорт 1“. След този дуел на корта ще излязат първите ракети на двете страни Григор Димитров и Раду Албот.

ПЪРВИ СЕТ

Кузманов пласира разнообразно сервисите си и успя да затрудни достатъчно противника, който само веднъж направи ретур-уинър от форхенд, но иначе три пъти прати топката в аут и веднъж не върна началния удар.

И Кузманов, и Козбинов се очакваше да загубят категорично първите си сблъсъци в турнира, тъй като се изправиха срещу далеч по-високопоставени опоненти. Мико обаче се държеше като равен с равен с 53-ия в света Камерън Нори, а Козбинов също взе сет на Стив Дарси от Белгия, независимо че загуби.

Димитър е 423-и в света, а Козбинов – 818-и, като и двамата засега правят страхотно впечатление на голямата сцена и имат невероятен шанс да постигнат престижна победа. Кузманов все пак има повече опит от съперника си и има основания да се смята за фаворит в предстоящия дуел.