Георги Младенов отново ще води България

УС утвърди единодушно треньорите при подрастващите за следващото лято. На заседание днес в зала „Триадица“ управата гласува доверие на Таня Гатева и Албена Бачкова да продължат работата си начело на националния тим до 20 години за жени. Тази година отборът ни постигна най-големия успех в последните сезони и спечели титлата в Дивизия В в Косово. Те остават начело на представителния тим и за шампионата в Дивизия А в Шопрон, Унгария от 8 до 16 август.

Там нашите ще спорят с Белгия, европейския шампион Италия и Ирландия.

Лъчезар Коцев, който води тима ни за момичета до 16 години, останал осми в София това лято, ще продължи да работи с набор 2003 и 2002 и през следващото лято. Той и помощникът му Гергана Славчева ще водят националният отбор до 18 години на шампионата в Дивизия B от 3 до 12 юли в австрийските градове Оберварт и Гюсинг. България е в група с Хърватия, Швеция, Естония и Северна Македония.

Начело на националния отбор за момичета до 16-годишна възраст застават Маргарита Маринкова и Калина Попянкова. В последните две години те бяха начело на тима ни до 14- и 15-годишна възраст и ще продължат работата си с тези момичета. Европейското първенство за момичета U16 в Дивизия B ще се проведе от 17 до 26 юли в Сараево, Босна и Херцеговина. България е в една група с Беларус, Швеция, Израел, Исландия и Албания.

Промени има и в щабовете в мъжко направление.

Бившият селекционер на националните отбор за мъже и юноши до 18-годишна възраст Георги Младенов ще води през 2020 г. младежите до 20-годишна възраст, заедно с Мирослав Ралчев. Тимът ни ще се бори за по-добро от петото място това лято в Тбилиси от 10 до 19 юли в Тбилиси, Грузия, като съперници в групата са Косово, Беларус, Словакия, Финландия и Ирландия.

Един от помощниците на Росен Барчовски в щаба на националния отбор за мъже – Георги Давидов, ще води юношеския национален отбор. Наставникът на А1 Академик София в НБЛ ще дебютира начело на национален отбор от 25 юли до 2 август в Орадя, Румъния, като съперници в групата на нашите ще са Босна и Херцеговина, Норвегия, Словакия, Нидерландия и Португалия.

Работата си с набор 2004 и 2005 ще продължи Йордан Иванов. Той и помощникът Янко Желев ще водят тези набори в последните две години и остава начело на тима ни за Европейското първенство в София от 13 до 22 август, където нашите са в група с Босна и Херцеговина, Белгия, Люксембург, Ирландия и Португалия. По-долния набор – 2006 и 2007 ще поеме друг опитен треньор със стаж в националните гарнитури – Юлиян Аладжов. Все още не е ясно кой ще води националния отбор за момичета в тази възраст.