Валенсия 1:0 Реал Мадрид

Отборите на Валенсия и Реал Мадрид играят при 1:0 в схватка от 17-ия кръг на Ла Лига. Карлос Солер откри в 78-ата минута.

Зинедин Зидан остави Каземиро на пейката, за да го съхрани за Ел Класико. На негово място се появи Федерико Валверде.

Иско също получи шанс за изява в халфовата линия зад Родриго и Карим Бензема. Алберт Селадес подреди 4-4-2, разполагайки в предни позиции Родриго, подкрепян от Феран Торес.

От началото на двубоя гостите от „Сантиаго Бернабеу“ овладяха инициативата и наложиха своя игрови ритъм. В шестата минута Валверде направи двойно подаване с Бензема, след което отправи “бомба” от 19 метра. Топката беше насочена много добре, но вратарят Хауме Доменеч изби майсторски. В десетата Бензема получи в наказателното поле, обърна се без съпротива и шутира – в ръцете на вратаря. В 12-ата Тони Кроос стреля мощно от 23 метра и стражът на „лос че“ отново се разтегна, за да избие.

В 14-ата Начо Фернандес центрира отляво, Бензема насочи с глава и сантиметри не му достигнаха да порази целта. В 17-ата Феран Торес създаде първата добра ситуация пред вратата на Тибо Куртоа. Младият халф показа чудесна техника срещу Рафаел Варан и нанесе точен удар по земя – в ръцете на вратаря. В 20-ата Даниел Карвахал центрира към далечната греда, където Родриго стреля с глава – стражът не се затрудни.

В 35-ата Хосе Гая центрира отляво, Феран Торес изпревари и Варан, и Куртоа, но стреля с глава малко над гредата. Като цяло тимът на Зинедин Зидан изигра силно първо полувреме, овладя центъра на терена и пресираше много успешно. Към края на полувремето „прилепите“ също създадоха някои добри ситуации най-вече чрез 19-годишния си талант Феран Торес.

Второто полувреме започна със страхотен шанс за домакините. Преди да е изминала и минута Серхио Рамос се подхлъзна и не успя да покрие връхлитащия Феран Торес. Младият халф изскочи сам срещу Куртоа след прекрасно подаване на Родриго Морено, но не си поведе докрай прецизно и стреля в крака на белгийския вратар.

Домакините играеха по-често топката в сравнение с първата част и по-често показваха остро в предни позиции. В 66-ата „бланкинегрос“ изградиха чудесна акция отляво посредством двойно подаване. Последва много коварно центриране по земя, което елиминира защитниците, но мъничко не достигна на Родриго да изпревари Куртоа.

В 69-ата Зидан пусна в игра Гарет Бейл и Винисиус Жуниор с цел освежаване на нападението. В 73-ата високата преса на гостите им донесе опасна контра. Карим Бензема сбърка с подаването към Винисиус.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

МИНУТА ПО МИНУТА

КЛАСИРАНЕ
ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА