Ето кои са смартфоните с най-добри камери през 2019г., според DxOMark

Специалистите от DxOMark публикуваха своя списък с устройствата, които имат най-добри камери и бяха представени от началото на годината досега. Едва ли е изненадващо, че в полезрението им са попаднали модели на най-големите производители като Huawei, Samsung, Apple и Xiaomi. Селекцията на DxOMark e базирана на детайлни тестове направени на 31 различни модела и е разделена в пет категории, които обхващат ключови характеристики на камерите в смартфоните.

 

 

Смартфон с най-добра камера: Huawei Mate 30 Pro / Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Edition

Двете устройства оглавяват класациите на DxOMark.

Именно това са смартфоните, които предлагат най-добрите възможности за фотография независимо в какви условия снимате.

 

 

Най-добър смартфон за видео: iPhone 11 Pro Max

Новият флагман на Apple отчита резултат от 102 точки при видео тестовете. Нито един конкурент с Android не може да се похвали с такова предстваяне. iPhone 11 Pro Max превъзхожда другите смартфони с HDR качеството, реалистичните цветове и балансите на бялото.

 

 

Смартфон с най-добър зуум: Xiaomi CC9 Pro Premum Edition

Голямото предимство на устройството се дължи на специализираните телефото оптични сензори. Тестовете на DxOMark доказват, че Xiaomi CC9 Pro Premum Edition предлага най-близкото качество по този показател, което се доближава до представянето на фотоапаратите.

 

 

Смартфон с най-добра Ultra-Wide камера: Samsung Galaxy Note 10 5G

Ако се интересувате от елегантно устройство, което снима максимално добре групови снимки и пейзажи се насочете към този модел. Samsung Galaxy Note 10 5G предлага най-добрата Ultra-Wide камера в мобилната индустрия.

 

 

Смартфон с най-добра камера за нощни снимки: Huawei Mate 30 Pro

Новият премиум модели гарантира безпрецедентни възможности за снимане вечер и в ситуации на ниска осветеност. Huawei Mate 30 Pro дължи това на впечатляващите си камери и допълнителни софтуерни оптимизации. Технологиите и софтуерните алгоритми на компанията го превръщат в един от най-добрите модели през 2019г.