Паулина от „Фермата”: Потресена съм от грозните лъжи по мой адрес!

Паулина Ванегас е един от най-колоритните участници в тазгодишния сезон на „Фермата: Нов Свят“. Двамата с Краси Джунов набързо се превърнаха в Ромео и Жулиета на формата заради горещите страсти, които развиха със светкавична скорост.

Паулина е наполовина никарагуанка и е свикнала да бъде магнит за мъжкото внимание. Най-голямата й гордост обаче, безспорно е синът й Николас, за когото се грижи сама.

В много откровен разговор Паулина разказва за сина си, ще се пренесе ли връзката й с Краси Джунов от формата и в живота и кое е новото предизвикателство, към което ще се устреми.

 

– Паулина, как се чувстваш извън „Фермата”, при все, че на дуела видяхме, че правиш всичко възможно, за да останеш?

– Стана ми много мъчно за моите съфермери, защото свикнах с тях, а също и със здравословния начин на живот там. Но от друга страна се зарадвах отново и на свободата си и най-вече на факта, че ще мога да видя сина си. Във „Фермата” има един определен режим и начин на живот, който, да призная, много ми хареса – работата, здравословната храна, емоциите.

– Успя ли да се видиш отстрани? Какво хареса и какво не в представянето си?

– Честно казано все още не напълно, защото веднага предприех пътуване, когато излязох от формата. Със сина ми ходихме в Мадрид и Амстердам, но от това, което успях да видя от участието си, мога да кажа, че изобщо не се вижда колко много работа съм свършила там. Аз наистина много работих там и това не се е видяло, но е разбираемо – много хора сме, правим най-различни неща и е невъзможно да се фокусират само върху това.

– Ти и Красимир бяхте бързо определени като Ромео и Жулиета във „Фермата” заради флирта и бързото развитие на отношенията ви…

– Истината е, че не ми е много приятно от този факт, тъй като едно е да си говориш с един човек и съвсем друго той да реши да прескочи оградата и… Мен много-много не са ме питали дали съм ок с тази история, а аз не бях много, но след това нещата се поуспокоиха. Но пък това ми повлия много на участието, защото аз не можах да се съсредоточа толкова върху себе си, бях по-концентрирана в отношенията ми с Красимир. Но пък си е изживяване, а всяка една емоция е хубаво да се изживее и си остава.

– А изживяна ли е тази емоция? Връзката ви с Краси ще продължи ли и извън „Фермата”?

– Трудно е да отговоря просто с „да” или „не”, защото всичко зависи от времето, от жестовете, от чувствата… Трябва да мине малко време, за да видим дали ще може. Не мога да твърдя със сигурност, защото пък може да заживеем заедно и да се скараме (смее се). Ще видим, времето ще покаже.

– Наскоро стана ясно, че Красимир е криел годеница…

– Не е точно така обаче.. Истината е, че още в обора той ми разказа, че е имал годеница, с която са се разделили още преди да влезе във формата. Но това не го дадоха. Затова съм щастлива, че ми го сподели, защото може би ако не ми беше споменал, сега щях да се чувствам изключително зле, използвана, обидена и т.н. И сигурно щях да го чакам пред „Фермата” с някоя бухалка… (смее се)

– Каква беше първата реакция на твоя син, на когото ти призна преди, че основаваш изцяло влизането си във „Фермата”?

– О, беше безкрайно щастлив, че ме вижда, липсвала съм му много, както и той на мен. Но е истина, влязох заради него в този формат, защото вкъщи винаги сме следели какво се случва във „Фермата”. На него му беше интересно това, което се показва – говорили сме си за обичаите, за традициите, за историята. И в един момент, когато обявиха, че има кастинг, той каза: „Мамо, защо не се явиш, аз много искам да те видя там…”. И аз реших да го направя, но нямах представа, че ще ме вземат и че ще стане така.

– И доволен ли е от участието ти? Какво ти сподели?

– Ние много си говорихме, когато излязох. Ние толкова много време един без друг досега не сме били и липсата беше невероятна. Беше смешно, че когато напуснах „Фермата” аз бях нещастна, че не съм успяла да се справя, а синът ми – много щастлив, че се прибирам. Питам го после: „Ти не искаше ли да отида на финал?”, а той отвръща: „Мамо, искам, но повече си те исках при мен”. Така че стана добре, че излязох, защото емоцията във „Фермата” си я изживях.

– Във формата ситуацията между теб и Красимир беше на моменти много гореща, двамата стигнахте и до интимни отношения. Помисли ли си в онзи момент, че синът ти ще види това?

– Като цяло разчитах на професионализма на редакторите на формата, защото това все пак е едно културно предаване, в което не се дават глупости. Но след това двамата с него много си говорихме не само за това, а за взаимоотношенията по принцип. Аз много държа на тази комуникация и смятам, че това е едно правилно възпитание – да кажеш всичко, да обясниш по най-точния начин.

Самият той не ми е казал някакъв негативен коментар от това, което е видял, но проблема се корени повече в това, което излезе по медиите. Има изключително грозни лъжи по мой адрес, от което съм потресена!

– Какво по-точно имаш предвид?

– Някъде бях чела, че бащата на сина ми ме бил хванал в тройка… някакви страшни глупости. Бил ме изгонил от нас, а той никога не е имало как да ме изгони, защото не е имал апартамент, аз имам. Също – че ми бил спрял парите, а той не плаща издръжка, така че няма какво да спре. Но знаеш ли, синът ми ми каза да не се ядосвам, той е мъничък, но е изключително интелигентен и разумен. Дава ми много сила в такива моменти.

– Има ли нещо, което не одобряваш в представянето си във „Фермата”?

– Отчитам като грешка, че можех да бъда малко по-обрана в някои моменти. Аз съм латиноамериканка и много бързо паля (усмихва се) и може би имаше моменти, в които можех да преброя до 10 преди да избухна, както се казва.

На две-три места се видях в малко по-разголени кадри, което ме изненада много неприятно, защото наистина не очаквах, че ще го дадат в ефир. Това не ми хареса, но и това ще ми мине, какво да се прави.

– Може би това позициониране има препратка още от визитката, с която влезе във формата. Там се казва, че основния ти източник на доходи е „задоволителен сексуален живот”…

– Еми, да, от там идва със сигурност… Но всъщност аз се занимавам с ловен туризъм, организирам редовно испански групи, отделно с майка ми се занимаваме с продажба на имоти и земи. Стана така, че думите ми са се изтълкували погрешно. Това, което исках да кажа е, че съм имала приятели и гаджета с пари, които са ми помагали, но в което няма нищо лошо.

Била съм с мъже, които са били по-големи от мен, живели са в нас и аз съм била тази, която ги е бутала напред. Помагала съм много и на бащата на сина ми навремето, търсила съм му работа. С годините обаче, човек се научава повече да уважава и да цени себе си, и да търси нещо по-добро.

– Имала си тежки тийнейджърски години…

– Да, беше доста бурен период от моя живот, защото майка ми се запозна тогава с втория си мъж, а аз не бях много свикнала с това. Имали сме проблеми, но това е тема, която оставих в миналото.

– Помагаш на фондация за борба с наркозависимости, защото самата ти си минала през техния капан, нали така?

– Помагам, да и се чувствам много добре от този факт. Сега се включих и в една кампания на Иво Шопски и запознанството ми с него е един от най-големите ми плюсове във „Фермата”, защото той е много интересен човек. Пропагандира българската култура, а аз в това отношение имам малко пропуски, но съм щастлива, че сега излезе и Алманаха на предаването, който вече си взехме, за да чета, да чета и на детето.

Скоро с детето ходихме на концерт на бесарабските българи навръх техния празник и емоцията след това в него беше много позитивна, както и в мен.

– А как си в чисто физически план, защото на последния дуел във „Фермата” ти се оплака от жестоки болки в гърба?

– Аз бях претърпяла катастрофа, след която се наложи да ми направят операция на гръбначния стълб. Докторите ми бяха забранили да вдигам тежко и да си причинявам каквито и да е натоварвания на гръбнака. Обаче въпреки това аз реших да вляза във „Фермата”, за да видя докъде могат да ми стигнат възможностите.

Много ме болеше, да. 2-3 дни след дуела буквално не можех да стана от леглото, а на самия дуел ми биха инжекции, успокоителни, за да мога да издържа. Стиснах зъби и се справих и мисля, че това се видя.

– На кого стискаш палци за финала?

– Принципно стискам палци на Красимир, но Веси, която е майка на три деца, има по-голяма нужда от тази парична награда. Говоря като майка. Много бих се радвала, разбира се, Краси да спечели, но той е мъж и е сам, по-лесно ще се оправи, отколкото Веси с три деца.

– Какво следва след „Фермата”?

– Много бих искала да напиша книга. Майка ми е писател, издала е вече три книги.

Интервю на Анелия ПОПОВА