Милиардер обиди жените и си плати 600 милиона долара за грешката |

Финансовият анализатор и милиардер Кенет Фишър понесе многомилионни загуби след своя реч, пълна със сексистки шеги. 

Скандалът избухна в рамките на конференция в Сан Франциско. Собственикът на компанията „Фишър инвестмънтс“ по време на своя реч пусна няколко съмнителни шеги, за които впоследствие сериозно съжали. 

„Парите и сексът – това са две съвсем различни неща за повечето хора.

Все едно, че да се приближиш до момиче в бара и да ѝ кажеш: Дай да си поговорим за онова, което имаш в гащите“, казал Фишър. 
Фото  Twitter/KennethLFisher

 

Аудиторията не е разбрала хумора на Фишър. Но свидетел на речта на Фишър, Алекс Чалекян, основател на Lake Avenue Financial, в своя туитър определи шегите на милиардера като ужасни.

Във видео реакция мъжът също разказва за думите на Фишър относно „избора на момиче“, „за онова, което имате в гащите“, за опита „с киселото“ и други неуместни коментари.  

Фото  Twitter/KennethLFisher

 

Естествено, подобни изказвания не са могли да не предизвикат последствия. И когато отзвукът започнал да нараства, Фишър казал пред Bloomberg, че не разбира за какво става дума, заявявайки, че думите му са извадени от контекста. 

По-късно обаче все пак той се извини за резките си изявления. „Говорил съм много на различни мероприятия, говорил съм едно и също и не съм получавал такава реакция. Разбирам, че този вид език няма място в нашата компания и отрасъл. Искрено моля за прошка“, каза Кенет.

Фото  Twitter/KennethLFisher

 

Извинението обаче било дадено твърде късно. Щатът Мичиган, в пряк отговор на изявленията на Фишър, си взел 600-те милиона долара, натрупвани в компанията на финансовия анализатор. 

Директорът по инвестициите на Мичигън Джон Браутигъм заяви, че коментарите на Фишър са били „абсолютно неприемливи“. 

Превод и редакция