5 мъжки аксесоара, които винаги ще са на мода

Аксесоарите са малките, но значими неща при построяването на добрия външен вид. Дамите отдавна изпадат в екстаз при думата „аксесоари“, но все все по-често и мъжете им обръщат внимание. Затова днес ще поговорим по-подробно, не за всички, а само за 5-те най-важни мъжки аксесоара, които вероятно и вие като мен носите всеки ден.

Коланът


Освен че придържа панталоните ви, коланът е важен акцент от облеклото ви.

Може да бъде кожен или текстилен, като вторият в никакъв случай не е подходящ за официални събития или офиса.  При кожените колани се придържайте към класическите цветове за аксесоари от кожа – черно и кафяво. Също така го съчетайте с цвета на обувките – черни обувки вървят с черен колан, кафяви обувки – с кафяв колан. Избирайте класически катарами, семпли и не твърде големи, като отново съчетавате цвета на катарамата с други аксесоари – ако носите сребърен пръстен, игла за ревер или щипка за вратовръзка, то нека и катарамата на вашия колан да бъде със сребърен цвят. Важно: За да осигурите дълъг живот на колана си от естествена кожа, нанасяйте висококачествена защитна паста за кожа няколко пъти годишно.

Часовникът


Часовникът не е просто аксесоар.

Той показва социален статус, философия към живота и лични качества.

Едва ли, когато чуете „Rolex” мислите единствено за часовник – той носи със себе си много емоции, гордост и лукс. Ето защо е важно този, който носите да отговаря на начинът ви на живот. Оставете спортните часовници единствено за фитнес залата и заложете на класически модел, който отива на всичко.

Едно от най-важните неща за качествен часовник е механизмът.

Високият клас часовници са механични. Освен това те са и по-големи, тъй като механизмът заема повече място. Те имат плавно движение на стрелките.

Напоследък много популярни станаха часовниците с прозрачен корпус, при които се вижда как работи механизмът. Часовниците с кварцов механизъм са по-прецизни, по-евтини за изработка и могат да бъдат с различни размери – чудесен избор за добър часовник на разумна цена.

Дали ще се спрете на кожена или стоманена каишка зависи от ежедневието ви. По принцип часовниците с кожена верижка са по-официални от тези със стоманена такава.

Портфейлът


Едва ли често се замисляме, че портфейлът всъщност е важен аксесоар. Със сигурност всеки поне веднъж в живота си е виждал (или е бил) човек с огромен, надут портфейл с хвърчащи листчета и разкъсани визитки в него. Не е приятна гледка, нали?

Мъжкият портфейл по правило е семпъл и класически, най-често изработен от кожа или велур. Когато избирате вашия, първо уточнете какво ще държите в него.

  • Имате много визитки и кредитни карти? Заложете на портмоне с много отделения.
  • Ако носите много банкноти и монети – заложете на две големи отделения и монетник.

Изберете неутрален цвят, най-добре отговарящ на цветът на костюмите или обувките ви. Помислете и за големината на вашия портфейл спрямо това дали ще го носите в джоба на панталона или якето или в чанта. В първите два случая обемистите портфейли не са подходящи, а ако го носите в чанта може да заложите на по-голям портфейл с повече отделения.

Гривната


Мъжките гривни все по-често са част от визията на модерния мъж.

Кожена гривна или тази от мъниста може да се носи заедно с часовника, стига да не е твърде голяма и да е в същия стил като часовника.

Гривните от мъниста, най-често изработени от естествени камъни или дървени перли дават възможност да добавите малко цвят на тоалета. Кожените гривни, ако заложите на такава от естествена кожа, имат прекрасен аромат и са много издържливи. Внимавайте при изборът на кожена гривна – твърде широките могат да изглеждат нелепо в много ситуации.

За по-спортни натури напоследък много популярни са гривните от паракорд – изработени от парашутно въже. Те са много устойчиви и често са в съчетания с малък компас или свирка, чудесен избор за планински поход.

При покупка на гривна уверете се, че взимате правилен размер.

Най-добрият начин за това е да измерите обиколката на китката и да добавите 2 см.

Слънчевите очила


Слънце, лято, плаж, море…и слънчеви очила.

Най-често срещаният аксесоар през лятото идва с много форми и цветове. За да сте сигурни, че те не компрометират визията ви, изберете правилната форма очила за вашето лице – всъщност, залагайте на различна форма от тази на лицето ви.

  • Ако имате овално лице, изберете квадратни рамки.
  • При квадратно/правоъгълно лице заложете на очила с овални форми.

За класическа и стилна визия се спрете на черния цвят за стъкла и метална рамка. Слънчевите очила с пластмасова рамка са по-подходящи за спортни и неофициални случаи.  При този аксесоар качеството е от огромно значение – спрете се на такива с висока UV защита.