Гаел Бонел Санчес: Създадох първата водка с хайвер в света, сега имам проект за Космоса

Гаел Бонел Санчес ( Gaël Bonnel Sanchez) е французин с испански корени. Негово име е познато в цял свят, с покрай новите му проекти тепърва ще набира скорост в медийното пространство. Той е млад, чаровен и страшно интелигентен мъж, който не се страхува от риска. И като че ли рискът го обича, тъй като винаги му се получават нещата от раз.

Проектите му нямат аналог в световен мащаб, което го прави страшно интересен. Избрал е България за страна, в която да сбъдне голяма част от мечтите си. Как ви звучи водка с хайвер?! А водка с бял диамантен хайвер, чиято булка струва шестцифрена сума?! Часовници с автограф от исторически личности?! Това са само част от проектите на Гаел, за които разказва специално за нашите читатели: 

 

-Г-н Гаел Бонел Санчес, разкажете ни малко повече за вас като човек?

-Аз съм французин с испански корени. Роден съм в Южна Франция, пътувал съм много, след което се установих в Париж. Бях футболист като тинейджър, когато бях 14-15-годишна възраст играех футбол в професионалната лига на Франция и ми се налагаше да пътувам много. Няколко години по-късно, около 19-20-годишна възраст, реших да спра с футбола, защото вече бях изживял тази мечта. Дотогава всичко в живота ми бе съврзано само с футбола, аз наистина много го обичах. Мениджърът ми ми предлагаше да продължа да играя в Албания или друга страна на Балканите, а аз исках кариера по-скоро в Англия. И това беше знак за мен, че трябва да направя нещо различно. Мечтаех си за филми по това време. Исках да правя това, което искам, а не да бъда просто футболист. И така заминах за Испания с еднопосочен билет, беше ми трудно, защото нямах пари. Там реших, че трябва да започна да се занимавам с телевизия, но всички ми казваха, че е невъзможно да работя в телевизията, защото това е мечта на милиони хора, а аз съм никой, нямам контакти.

Семейството ми е съвсем нормално, не е популярно, да речем. Но аз все пак реших да следвам мечтата си и постигнах успех много бързо. Започнах работа в „Ендемол Продакшън“, едно от големите имена в Европа. Знаех, че трябва да придобия умения и затова слушах всички и всичко, за да набирам все повече и повече знания. След 6-7 години там, реших да създам моя собствена продуцентска компания, за да бъда свободен да прая това, което искам. Правехме различни проекти и един филм, който се казва Lady in White (“Жената в бяло“). След това реших, че е по-добре да напрая филм за тероризма, защото, за съжаление, във Франция се случиха доста терористични атаки. Така че реших да продуцирам филм, режисиран от един от най-популярните журналисти във Франция – Хари Розелмаг. След него реших да създам нова продуцентска компания, която да е базирана във Холивуд. Направих парти в Лос Анджелис. Там се срещнах с режисьора Жан-Кристоф Комар, познат само като Питоф. Той е режисирал филма „Жената котка“ с Холи Бери. Той е и първият режисьор, който е режисирал първия филм в HD формат. Той ми даде приятелски съвет и ми каза: „Гаел, ако искаш да направиш свой филм, пълнометражен с голям бюджет, трябва да отидеш в България, защото там познавам хора, които могат да те съветват. По-евтино е, а качеството е на много високо ниво. Така че си взех самолетен билет и пристигнах в България.

И така срещнах Саббах Шимон, който ми е не само най-добър приятел, но ми е като втори баща. С негова помощ продуцирах първия си филм в България. След това реших да направя водка с хайвер – Black G. Идеята ми е, че богатите хора на луксозните места винаги ядат хайвер и пият водка. Защо ли? Защото водката разкрива най-добре вкуса на хайвера. От друга страна пък и хайверът разкрва вкуса на водката. Така че двете са добра комбинация и аз реших да ги съчетая. Те винаги са разделени, а аз ги съчетах.

Започнах да произведам водката в Пловдив. И така създадох първата водка с хайвер в света. Но този успех не беше достатъчен за мен и затова реших да опитам нещо ново. И направих агенция за модели – инфлуенсъри. Защото знаех, че инфлуенсърите са нов пазар. Модните агенции започнаха да залязват, защото пазарът се променя. Така че направих първата такава агенция в България, но бях в беда, защото пазарът тук все още не беше узрял за такъв тип нещо. Екипът, който бях събрал, също не беше подготвен, те правеха всичко по силите си, но то не беше достатъчно. Така че осъзнах, че е по-добре да направя апликация за телефон, която да осигурява достатъчно информация и съвети как да станеш инфлуенсър. Беше по-добре да обуча инфлуенсъри, а след това да говорим какво бихме могли да постигнем. Така че апликацията ще бъде готова и пусната до две седмици. Имам още една идея, която бих искал да осъществя – да създам часовник, върху който да има реален подпис на велики исторически личности. Първият ще бъде с името и подписа на голяма историческа личност от Франция – Наполеон. „Голай Спирер“ е името на швейцарската фирма. 

Всичко е свързано със създаването и продуцирането. Това са моите две страсти. Аз съм човек, който винаги се опитва да прави най-доброто и да дава максимума от себе си. Никога не копирам нещо, което вече съществува. Просто тези неща не ме интересуват. Винаги се опитвам да създам нещо, което досега не е съществувало в света Това ме привлича, да бъда новатор. Не слагам себе си в рамки и не си поставям бариери, защото във Франция, ако си актьор – си само актьор, ако работиш в банка – трябва да работиш в банка през целия си живот. Единственото, което искам аз, е свободата да правя това, което искам. Аз се боря за моята свобода. Ако у мен няма страст да направя нещо, няма да го направя.

-Прави впечатление проектът ви – Almas Chaviar, водка с бял, диамантен хайвер, първата в света. Как се сдобихте с този рядък хайвер?

– След като направих първата си водка, видях, че това е голям пазар и че вкусът на хайвера е много популярен. За мен беше важно да се знае, че хайверът не е само яйцата на рибата, а какво всъщност е той. Хайверът в много държави е мега скъп. Много хора не могат да си позволят да го опитат. Както вече ви казах, преди не бях богат и не бях опитвал хайвер. Виждал съм само как го ядат по филмите. След това животът ми се подобри, опитах и разбрах защо хората го харесват и затова създадох моята водка, чиято цена не е висока – 69 евро. На тази цена получаваш истински хайвер във водка. След като тази водка доби популярност, реших, че искам да направя нещо още по-ексклузивно. Водка с най-добрия и лимитиран хайвер в света. Не ме интересуваше колко ще струва, нямах лимит за този проект. Реших да изпозлвам бял хайвер, това е най-скъпият хайвер в света, защото годишно от него се произвежда само между 5 и 10 кг в света. Това е бял златен хайвер, идва от есетра албинос и се консумира само от крале и принцове, президенти и много богати хора. Беше много трудно да го открия, отне ми почти една година, за да намеря суровина за първите 100 бутилки.

-Разбрах, че сте имали силно затруднение при избора на самата бутилка. Искали ли сте да бъде нещо впечатляващо, какъвто е и продуктът, и каква е цената на една бутилка?

– След като намерихме хайвера, вкусът му е направо феноменален, дойде проблемът с бутилката. Защото имах страхотен вкус, но нямах подходяща бутилка. Не можех да сложа тази ексклузивна водка в нормална бутилка. Няма логика. Затова реших да го сложа в кристална амфора. За изработката се доверих на един от най-добрите майстори във Франция. Дизайнът е изцяло мой, както при Black G водката, не защото не мога да си позволя някой да ми помогне, защото обичам да изпиам проектите си от А до Я. Много се гордея с бутилката, която направихме. Освен това и сайтът на самата водка е напълно различен и иновативен. Продуктът е скъп, един от най-скъпите в света. Цифрата е шестцифрена, но няма да казвам каква точно.

-Вие сте доста успешен филмов продуцент и именно първият ви игрален филм „Челси“ ви довежда в България. Какви трудности срещнахте тогава?

– Благодаря ви, но не определям себе си като успешен филмов продуцент. Аз съм горд, защото да създадеш един филм и да го заснемеш отнема около 3 години. Говорим за пълнометражен филм с бюджет от няколко милиона евро. Голяма стъпка е да правиш филм за кино. Трябва да имаш много опит и да имаш много контакти и т.н. Никога не съм посещавал училище за кинаджии. Не съм бил и в университет, т.е. нямам кино обучение и диплома, а само опит в телевизията. Но все пак реших да вложа най-доброто от себе си и да продуцирам филм. Целият този процес е много дълъг и отнема доста време, особено за да събереш парите, които не са никак малко. Не знам как, може би просто бях късметлия или понеже с партньора ми работихме усилено, но успях да събера сумата за няколко месеца. След 4-5 мсеца имах парите да продуцирам филм. Беше много бързо, артистичната част имаше нужда от повече време, за да започне. Много съм щастлив, защото бях успешен в този проект. Но това не значи, че се определям като успешен продуцент. Обичам да правя филми, но правя филми когато искам. Правя много неща, не само филми. Щастлив съм от партньорството с „Ню Бояна Филм Студиос“ и с Шимон, който е генерален мениджър там. Шефът на Киноцентъра Ярив Лернер също ми е помагал много. За мен те са като семейство. В този ред на мисли, за мен беше лесно да направя филм, но от гледна точка на това, че ние с тях споделяме еднаква енергия. Надявам се скоро да работим отново заедно.

– Да разбирам, че в момента живеете в Бълагрия?

– Да, живея в хотел в Драгалевци. Един от най-добрите ми приятели – Антон Петров, е сред собствениците. Собственикът на хотела е мой приятел и ние сме като семейство, много добре се чувствам. Не ме разбирайте погрешно, не че не искам да си живея в собствен апартамент или къща, но в хотела всичко е различно. Аз в моя живот винаги съм искал да бъда различен. Живея в сватбения апартамент (смее се). Може пък това да ми донесе някаква такава енергия, не знам (смее се).

-Преди време създадохте първата агенция за инстаграм инфлуенсъри у нас. Какво смятате за българските момичета?

– Както вече ви казах, за мен инфлуенсърите са бъдещето. Аз бях първият, който направи такава агенция в България и съм много щастлив от този факт. Свършихме успешна работа, но сега правя по-голям бизнес. Беше атрактивно, не заради красивите момичета, а заради фактът, че това е нещо иновативно. И исках да го направя точно в България. За съжаление сега нямам достатъчно време да се занимавам. Затова и в момента търся някой, който да продължи идеята ми с GBS Models в България. Беше трудно да намеря правилните момичета. В Бълагрия има много интересни момичета, тук говорим за физика. За мен е много трудно да намерим естествената красота. Не защото тя не съществува в България, защото такъв тип момичета не идваха. Ако ме питате дали има красиви жени в България – има и то много. Жените в България са много поддържани – спортуват и се грижат за телата си. Ако търсите тъмнокоса красавица – България е мястото.

– Пътувал сте навсякъде по света – къде са най-красивите жени? 

– Зависи, бих казал, че красотата същестува навсякъде по света. И зависи от твоето собствено виждане и вкус за нея. Ако харесваш блондинки -Скандинавия е твоето място. Ако харесваш по-тъмнокоси – може да отидеш в Испания, България, Турция. Трябва да бъда честен, но като говорим за микс между външен и вътрешен вид – Литва е мястото. След това може би бих поставил Украйна. Това не значи, че най-красивите жени са там, а че там има най-голямо разнообразие. Вилнюс е прекрасно място.

– Напоследък пластичните операции са много модерни – вие одобрявате ли ги?

– Не харесвам пластичната хирургия, ако е направена по неправилния начин. Ако е за премахване на недостък – добро решение е, но ако целта ти е да постигнеш дък фейс – не. За съжаление, като излезеш на улицата все повече и повече срещаш такива жени. Те са еднакви – устните им са еднакви, носовоете им, косите им. Това не ми харесва. Нямам нищо против, просто не е моето.

 

Aктьорът Лиъм Кънингтън, познат от ролята си в “Игра на тронове”, е фен на Black G Caviar Vodka

– Бил ли сте някога подценяван и това мотивира ли ви да докажете на отсрещната страна, че можете и повече?

– Харесва ми този въпрос. През цялото ми минало съм бил подценяван. По-лесно е и отнема по-малко енергия. Да създадеш нещо качествено е много трудно. Хората по принцип избират лесния път – да критикуват, защото е по-лесно. И когато още в началото се получава ефектът на огледалото – те виждат себе си, но не са успели. И си казват – този човек идва от нищото, точно като мен, и успява. Искаш да си успешен, но не си успял. Аз не приемам това огледало и не критикувам.

Затова и хората завиждат на другите хора, защото не са успешни в собствения си живот. Нямам предвид да са богати и могъщи. Всеки избира своя път на успеха. Можеш да бъдеш успешен в своето направлние – независимо дали си журналист или банков служител. Тряба да си щастлив с живота си. Хората мечтаят за огромни неща, но не дават всичко от себе си, за да ги сбъднат. Това изисква доста усилия. Иначе всички ще са могъщи и успешни. Хората като цяло са мързеливи и обичат да критикуват. Така е най-лесно. Аз имам кофти живот, някой друг е усепял, аз си стоя зад компютъра и ще критикувам, защото завиждам.

– Какви са бъдещите ви проекти?

– Дадох си малко почивка, за да се вдъхновя и да се видя със семейството си. Прекарах 6 месеца във Франция и 4 месеца в Испания. Оттам ръководех проектите си. Но след това осъзнах, че България ми липсва и трябва да дойда тук и да продължа проектите си. Както и да започна нов, след дълъг период на вдъхновение. Дойде като светкавица една нощ в Испания. Свързан е с космоса. Нещо тотално различно и уникално. Надявам се чрез него да допринеса за развитието на човечеството. Вече събрахме пари за него, така че надявам се, че скоро ще мога да говоря повече за него.

– Бихте ли могъл да издадете още малко за този проект, свързан с космоса?

-Това е проектът на моя живот. Не искам хората да ме запомнят като човек, който прави луксозни проекти, който през цялото време е по яхти. И какво от това, готино е, но искам да оставя нещо след себе си за света. Да насоча вниманието към нещо различно, което досега не е съществувало. Може би звучи налудничаво първоначално, да събирам средства за подобно нещо. Но този проект за комоса е фантастичен. Става дори за сценарий за бъдещ филм. Не мога да издам повече наистина, но до 1-2 месеца ще направим огромно събитие за медиите, на което да обясним повече и ще стане голям бум навсякъде по света. Много се гордея.

Интервю на Красимир КРАСИМИРОВ