Ако бракът ви е в криза, трябва да зададете само 1 въпрос на съпруга или съпругата си

Да се ​​влюбиш в човек е много просто, много по-трудно – да поддържаш силни доверчиви връзки в продължение на много години брак.

Днес искаме да споделим вдъхновяващата притча за щастливо женен мъж, който беше готов да развали отношенията си със съпругата си. За щастие, ако човек ви е скъп, със сигурност ще има решения дори и на най-сложните проблеми.

„Наскоро дъщеря ми каза:„ Като дете се страхувах, че поради постоянните разногласия вие с майка ми ще се разделите.

 Много се радвам, че се разбирате и все още сте заедно . „

Поглеждам назад и все още не мога да разбера как успяхме да се оженим: нашите герои просто не са сравними. Годините на брака повлияха на разбирането ни не по най-добрия начин, дори достатъчната сума пари не доведе до подходящо удовлетворение, напротив.

Когато тръгнах на турне в подкрепа на моята книга, изглеждаше като щастие. Най-накрая можех да дишам спокойно. Преди това многократно сме обсъждали развод. Разбира се, ние говорихме по телефона, но всеки разговор завършваше с едно и също и оставяше някакво неприятно чувство “ .

„Отчаяно се обърнах към Бога. Не знам дали беше молитва, по-скоро не. Стоях в банята и виках, че няма сила Божия. Бях сигурен, че бракът е огромна грешка и вече не мога да живея така. Не разбрах защо не мога да се разбирам със съпругата си. В крайна сметка, след като й направих предложение и щях да споделя остатъка от дните си с нея. Тя е добър човек и аз също не съм толкова лош. Така че защо не се случваха нещата? Защо със съпругата ми не искахме да се променим? “

Изтощен, седях на пода. Не знаех какво да правя… Можех само да се променя и това ще направя. Тогава започнах да моля Бог за сила, за да се променя заради моята любима. Наистина я обичам. В нощта, когато се прибрах у дома, жена ми дори не ме погледна. Разбрах какво трябва да се направи . „

„Сутринта попитах жена си:„ Как мога да направя деня ти по-добър? “Тя отговори сърдито:„ Няма как. “Зададох въпроса още два пъти, след което съпругата ми отговори цинично:„ Искаш ли да направиш нещо? Измий кухнята.

“ Със сигурност тя искаше да ме дразни, но аз просто мълчаливо направих каквото поиска.

На следващия ден попитах същото, отговорът беше: „Почисти в гаража“. Жена ми знаеше, че този ден имам много работа и се опитва да ме дразни. Вместо да се ядосам и да се скарам, аз просто се съгласих с нея, и съобразих с искането “ .

„Това продължи две седмици, жена ми не издържа и ме попита защо имам нужда от това. Отговорих, че я обичам и ще правя всичко по силите си. На другия ден се случи чудо. Когато зададох обичайния въпрос, жена ми ме помоли да прекарам цял ден с нея . „

„Започнахме да се караме по-малко и да се грижим повече един за друг, жена ми се заинтересува какво може да направи за мен. Ледът се беше стопил, ние започнахме да говорим сърце на сърце, решихме всички проблеми с един замах и мислихме само за това как да си направим деня по-добър .

„Ние сме женени от 30 години. Като писател мога да кажа с увереност: за да живеете щастливо досега, трябва да положите много усилия. Любовта не е просто привличане, а искрена грижа за партньор, уважение, отдаденост, огромна работа и от двете страни . „

Това не е единствената трогателна история, която ни учи да ценим отношенията и да разбираме другите хора. Ако се сблъскате с разногласия, попитайте един друг: „ Как мога да направя деня ти по-добър? „- и ще стане по-добре и за двама ви.