Не всички принцеси и принцове са приказно красиви: ето най-невзрачните особи със синя кръв (Снимки):

Противно на очакването, че кралската кръв е свързана пряко с красотата на приказна принцеса, много от съвременните особи със синя кръв са, меко казано, невзрачни. Някои са си дори откровено грозноватички, но това не пречи да са сред най-популярните личности в родината си.

Днес сме ви приготвили любопитна селекция от най-непривлекателните особи с кралска кръв :

За начало ще ви представим една подценявана и не толкова известна кралска особа, която обаче е символ за начина, по който трябва да изглежда една истинска дама със синя кръв – херцогиня Мишел Кентска. Точно така трябва да изглежда една принцеса, достойна да носи кралската корона в хорските представи:

Мишел Кентска

Уви, красивите принцове и принцеси са само в приказките.

 Не всички членове на кралското семейство имат такъв отличен външен вид.

Представителите на кралските семейства дълги години са били женени само за представители на синята кръв. Може би това е причината много от най-августейшите личности да нямат ослепителна външност.

Кралица Елизабет. Човечна, мъдра и смела

Елизабет II трудно би могла да се нарече привлекателна дама, дори когато е съвсем млада. Но липсата на красота тази жена компенсира със силния си характер и деловия си хъс.

Елизабет Втора млада

Младостта си кралицата прекарва в Бъкингамския дворец. Обучава се у дома. Особен интерес за нея представляват религията, изкуството, правото и конституцията на Великобритания.

На 13-годишна възраст тя започва да изпълнява задълженията на принцеса: по време на Втората световна война се обръща към жителите на Великобритания по радиото и подкрепя децата, пострадали от бомбардировките. 3 години след това тя лично се появява на публични места, а на 17 години влиза в женския отряд за самозащита.

Във военните години бъдещата кралица се обучава по механика, постъпва в редиците на британската армия, повишена е в чин лейтенант.

Елизабет – единствената кралица, която всъщност служи в армията по време на боевете.

кралица Елизабет

Британският монарх няма политическо влияние, но мнението на Елизабет е високо ценено от много политици от онова време. Например Маргарет Тачър многократно се консултира с нея по важни въпроси.

британската кралица

С Елизабет се отнасят по различни начини. Както критиците, така и привържениците ѝ, винаги са подчертавали нейната откритост и доброта. Например през 1986 г. кралицата спасява над хиляда цивилни жители на Йемен. По време на пътуването си на яхта тя научава за началото на гражданската война в Йемен. По нейни заповеди яхтата променя курса си и всички, които желаят да напуснат опасното военно положение, са взети на борда.

Сега Елизабет е на 93 години, но все още е на трона и в добра форма!

Принц Чарлз – първородният син на кралицата

Първи по линията за унаследяване за британската корона. Той вече е на 70 години, но кралицата майка няма намерения да напуска двореца.

принц Чарлз

Чарлз наследява външния вид на майка си: големи зъби, изпъкнали уши и голям нос. Образован е в най-добрите традиции на династията Уиндзор: учи в елитно лондонско училище, след което завършва университета в Кеймбридж.

принц Чарлз сега

Принцът няма специални постижения: през 70-те служи в британските военновъздушни сили, след което се прехвърля във флота. След службата се заема с благотворителна дейност – основава собствена фондация. Единственото „постижение“, което всеки е чувал, е бракът му с Даяна и последвалото събиране с Камила Паркър, която той никога не е преставал да обича.

Херцогиня Алба. Тя живее живота си с пълни шепи!

Испанската херцогиня на Алба в младостта си е много привлекателна личност. Въпреки това, колкото повече се доближава до старостта, толкова повече пластични операции си прави тази достолепна дама. Множеството трансформации на хирургичната маса са й придали абсурдния вид на стара жена. В нейния случай обаче външността не е основното.

херцогиня Алба млада

Тази жена винаги се е откроявала от останалите аристократи:  не спазва предписанията, руши стереотипите и конвенциите. Жизненото й мото е: „Винаги правете това, което искате, и само това!“. Алба нито за минута не се отклонява от собственото си кредо: танцува фламенко, обича борбите с бикове, среща се с обикновени момчета, прави си пластични операции и сменя съпрузи. А е почти най-богатият човек в Испания.

херцогиня Алба от Испания

През 2011 г., на 85-годишна възраст, херцогинята отново се омъжи. Нейният избраник заема обикновен пост на държавна служба е с 24 години по-млад.

херцогиня Алба съпруг

Херцогинята напусна нашия свят през 2014 г. и, сигурни сме, на смъртния си одър тя не съжалява за нищо извършено и решено в живота си. 

Принцеса Беатрис от Йорк. Мис „Смешна шапка“

Внучката на Елизабет, Беатрис, също не е красавица, но външността й на сладка катеричка все пак хваща окото.

принцеса Беатрис

Момичето е известно с абсолютно невероятните си шапки. Медиите се смеят на нейните визии, но Беатрис, струва ни се, е точно това, което тя иска.

принцеса Беатрис шапка

Тя е от онези, които са се родили принцеси, но не иска да бъдат такива.

принцеса Беатрис смешна

Беатрис отказва всички кралски привилегии и живот в замъка в полза на кариерата. Сега тя води живот на обикновено британско момиче и дори не мисли за кариерата на кралица. Беатрис ръководи собствен бизнес (разработване на софтуер), сред приятелите й има много звезди и дори участва във филм (Младата Виктория).

Между другото, тези, които критикуват външния й вид на хамстер, са в пълна заблуда: без нелепите си шапки и костюми младата дама изглежда много хубавка.