Как да оцелееш с махмурлук на работа

Как да оцелееш с махмурлук на работа

Един от най-големите недостатъци на лятото е, че става достатъчно топло и всички знаем точното количество алкохол, което се изпива под прикритието на „Една бира!“. Другият основен грях на работещия човек е, че алкохолният ангел в него е толкова слаб, че би излязъл на протест, ако домашната ракия не съществуваше. Изкушенията са много и дебнат навсякъде, следователно е много възможно днес да си пристигнал със спомените от снощи, проклинайки себе си и онзи, който се обади снощи. Алкохолното високо октаново гориво е прекрасно, но днес си на работа и съжаляваш за всичко.

Не се притеснявай, защото не си единствения и нека борбата с остатъчните джибри започне… СЕГА! 

Алказалцер

Той е необходим, защото годините започнаха да си казват тежката дума и да се отразяват на състоянието ти. Слагай два в студена вода, прекръсти се и се опитай да си спомниш къде точно си. Ако нямаш и понятие, локализирай дрехите си и отивай на работа, защото хората няма да те чакат. Не сме сигурни колко точно от тези хапчета може да използваш, но препоръчваме да не прекаляваш – всичко си има граници. 

Закуска

Може и да закъсняваш за работа, но ако не вкараш нещо, което да се бори с алкохола в теб, тогава по-добре отивай да се бесиш. Закуската е изключително важна, след като си се събудил с бас туба в главата. Недей да се правиш на скромен, а веднага захапвай нещо мазно, ама много мазно! Бързо ефективните закуски са: баничка, бюрек, дюнер и бургер. Ако съвсем случайно си се озовал в Студентски град, задължително трябва да се сдобиеш с няколко дюнера! Айрянът също не трябва да липсва! 

Ефектът от закуската

Добре е да се молиш за себе си, ако отиваш на работа с автобуса. Причината е, че мазната храна ще се обработи бързо и всяко подрусване ще ти се стори като директен удар в корема. Трябва да оцелееш и да докажеш, че си господар на дебелото черво! Остатъчният алкохолен ефект ще те напусне, когато седнеш на тоалетната чиния и освободиш напражението. Тук трябва да положиш особено старание, имаш достатъчно време, за да счупиш някой рекорд на ядосаните птици. 

Обяд

Съжаляваме, но златното плюскане остава за закуска. Ако прекалиш с мазнините, те ще отвърнат на удара и после ще чистиш бюрото. Няма друг начин да го кажем, но ще трябва да си поръчаш салата, без ракия. По-леката храна за обяд ще те поддържа жив и в състояние за работа. Можеш да се обадиш на колежката за информация – те знаят най-добре за фреша от моркови и овесената палачинка! Нали, милички? 

Кафе

Разбира се, че искаш, но има един особен проблем – то изобщо няма да ти помогне. Ще изпиеш няколко и ще се дехидратираш, а от там ще дойде време за пиене на вода и здравей алкохол от снощи! По-добрият вариант е да поспиш, което е невъзможно в днешно време, но пък имаш обедна почивка. Яж бързо и отивай в колата, където можеш да полежиш поне 10-20 минути. Пусни и климатика, преди да се свариш в нагрятата ламарина. 

Витамини

Ефектът е ползотворен в следобедните часове, когато осъзнаеш, че последните рундове минават много бавно, а и са изключително болезнени. Сега вече можеш да пиеш вода, а витамин C ще бъде достатъчно добър допинг! Използвай и онези разтворими чудеса, които се продават в магазините – вкусът им е много приятен. 

Краят на работния ден

Предполагаме, че идва към 16-17 часа, когато вече искаш да убиеш всеки дразнител и досадната колежка, която не спира да се хили като разгонен пинчер на National Geographic. Търпение, другарю, всички ще бъдат наказани, но утре! Опитай се да не гледаш времето, не говори с никого и се съсредоточи върху работата си. Най-важното е да не мислиш за почивката, защото така тялото ти започва да се предава по-бързо! 

Прибираш се у дома

Добрият войн винаги знае кога точно да напусне битката, за да може отново да се бори. Ти си хукнал към колата или автобуса, а можем ли да попитаме къде точно отиваш? Сега е времето, в което можеш спокойно да изчакаш останалите да си ходят, а ти да се правиш на примерен работник. Пропусни трафика, защото колата или автобусът ще бъдат подвижния ти алкохолен ковчег. Точно сега ще стане ясно дали е време нещо да излиза през устата или ще продължиш с рекорда си „Vomit free since…“. 

Леглото

Вече имаш някаква енергия и си мислиш, че можеш да гледаш някой филм или поне един мач, но не го препоръчваме! Диванът ще те преспи и след това ще се събудиш полунощ и повече няма да мигнеш. Какво правим сега? Да, един приятел се обади да пием по една бира…