Най-старата библия доказва, че Исус не е разпънат на кръста. Вижте неподозираната истина!

Преди време в Турция бе открит екземпляр на Библията на възраст около 1500 години.

Откритието е предизвикало загриженост от страна на Ватикана, защото тази Библия съдържа Евангелието на Варнава, заличено от католическата църква на Никейския събор.

Варнава е един от учениците на Христос, който първо се наричал Йосиф или Йосия.

Роден е в Кипър, а родителите му били богати евреи от Левиевото свещено коляно.

Заедно с апостол Павел проповядвали божието слово в много градове на Мала Азия, като Варнава поддържал визията за Христос, подобна на исляма.

Книгата била открита още през 2000 г., но  била пазена в тайна в Етнографския музей в Анкара, пише blogzaserioznihora. Тя е от обработена кожа, с почернели от времето страници, а текстовете в нея са написани на един от диалектите на арамейски – езикът, на който е говорел Христос. Според докладите на експертите, които изследвали и оценили книгата,  става дума за оригинална Библия от преди 1500г.

Религиозните власти на Иран настояват, че текстът в книгата потвърждава, че Исус не е бил разпънат на кръст и не е бил Син на Бога, а обикновен пророк, и, че е наричал апостол Павел – „измамник“. В книгата се също казвало, че Исус се е възнесъл на небето жив, без да бъде разпнат, и, че Юда Искариотски е бил разпънат на негово място.

Книгата съдържала и текст, в който Исус съобщава за идването на пророка Мохамед, основал исляма 700 години след Христа. Текстът предсказвал също и идването на последния ислямски месия – факт, който все още не се е случил.

Ватикана изразила загриженост във връзка с откриването на книгата и поискала от турските власти  да назначат експерти  от Католическата църква, които да оценят съдържанието й.
Смята се, че католическата църква е определила кои евангелия да бъдат част от Библията  и кои да бъдат заличени на Никейския събор. Евангелието на Варнава е било сред заличените.

Смята се също, че има други заличени евангелия, известни като Евангелията от Мъртво море или Свитъците от Мъртво море.