Драмата в кралското семейство и към кого Уилям се е обърнал с думите: Мразя те!

Кралското семейство е минало през огромна драма, а болката е била меко казано непоносима за някои членове. Най-тежко било състоянието на принц Хари.

В следващите редове ще ви върнем години назад, още когато принцеса Даяна бе жива и част от кралското семейство.

Оказва се, че болката е превзела сърцата и душите на роялите преди смъртта й.

Кралски биограф разкрива една емоционална трагедия, която завинаги ще бележи живота на принц Хари и принц Уилям.

Андрю Мортън е кралски биограф. В книгата си за принц Уилям и херцогиня Кейт той описва животът и тяхната сватба. Именно в нея изплуват много сърцераздирателни моменти от живота на херцогът на Кеймбридж.

Първите сигнали за краха на отношенията между принц Чарлз и Лейди Ди вече са били на лице, а малките по онова време Хари и Уилям са приемали ситуацията много трудно.

Оказва се, че херцогът на Съсекс не е можел да прости на баща си: „Съперничеството между Даяна и Чарлз било унищожително зад стените на двореца” разказва Мортън. По думите му „малкият Хари дори нападнал баща си, удряйки краката му с юмруци”. Междувременно той крещял, че мрази баща си, защото карал майка му да плаче.

„Уилям е бил чувствителен, но и много срамежлив. Той вече е бил достатъчно голям, за да осъзнава емоционалното значение на каменната тишина или на суровите думи, които са си разменяли родителите му, докато още са били заедно. Веднъж дори пъхнал салфетки под вратата на банята на майка си, когато тя се била заключила там, за да плаче далеч от погледите на слугите”, споделя кралският биограф.

Според друг кралски биограф и принц Уилям е имал тежки агресивни изблици, като тези на брат си. „Той просто вече не можеше да издържа родителите му да се карат, не искаше да слуша”.

Думите „мразя те” са излезли и от устата на Уилям и отново обект е бил принц Чарлз, който явно и двете деца винят за страданието на майка им.

Принц Уилям е роден през 1982 година, година след сватбата на родителите му (1981г.)

Чарлз и Даяна се разделят през 1992 година, а разводът им официално е факт през 1996 година.