Най-интелигентните серийни убийци в историята

Най-интелигентните серийни убийци в историята

Ако все още си мислите, че светът принадлежи на най-силните, тогава се откажете от плановете за световно господство. Светът принадлежи на най-умните, това е причината да пускате по една молитва в тяхна полза, защото от великия гений до злия герой има само една крачка. Джордж Карлин отдавна е успял да напише перфектния манифест на серийния убиец, добрата новина е, че вече американците не четат и много малко хора биха попаднали на текста му, говорим конкретно за книгата „Кога Исус ще донесе свинските пържоли“, там се крие истината, ако решите да влизате в новините, да знаете. В следващите редове ще ви запознаем със свръхинтелигентните серийни убийци – те не са били на една експлозия от превръщането си в злодеи и опоненти на Капитан Планета, но все пак са точно толкова опасни!

Джералд и Чарлийн Галего

Двамата са вилнели в Сакраменто, Калифорния близо 2 години и за този период са успели да отвлекат повече от 10 жертви, предимно тийнейджъри, използвани по-късно и за секс роби.

Джералд започва своята престъпна кариера на 13 години и се записва със сексуалното малтретиране на 6-годишно момиче. До срещата със съпругата си е вече 23 пъхти арестуван. Неговата съпруга Чарлийн е описвана като срамежлива и нежна дама, която открива наркотиците и алкохола. След това положението е вече съвсем различно. Макар и мнозина да смятат, че именно мъжът е ръководител, Чарлийн се оказва далеч по-талантлива и в затвора демонстрира IQ от 160. Нейният най-брилянтен ход е бил да обвини съпруга си, да свидетелства срещу него и по този начин да получи само 17 години затвор. Освободена е през 1997-а година. 


Андрю Кънанан

Един от обещаващите младежи в училище и потенциален гений, Андрю можел спокойно да постави всеки в малкия си джоб с интелект. Неговото IQ от 147 показва завидни резултати и бързо намира позиция в университета в Калифорния. Там успява да завърши американска история, говори 7 години и има засилени познания по изкуство, мода и кулинария. Къде се обърква всичко? Андрю не използва биографията си, а работи като жигуло. Обикновено се отдава на баровете и търси гейове и богати мъже за своята компания. Нещастниците така и не осъзнават, че часовете след среща с Андрю са преброени. Една от най-големите жертви е именно Джани Версаче


Каръл Кол

Роден в Айова и отгледан от майка с психо наклонности. Кол често гледал в най-ранна крехка възраст, как майка му правила секс с различни мъже. Не можел да каже на баща си, защото винаги го заплашвали с пердах и се наложило да търпи. Емоционалното осакатяване довело до първото убийство на 10-годишна възраст, но тогава властите не го зачитали като такова. Фантазията на Каръл била да убива жени и той правел точно това. Една обиколка по баровете винаги носела специален заряд. Интересното е, че два пъти е бил залавян от полицията и то по средата на фаталните действия, но и в двата случая успял да обясни на полицаите, че нищо не е такова, каквото може да си представите. IQ-то от 152 е помогнало доста, нали? Кол обаче не е бил особено добър ученик, разбираемо е, но все пак се справял доста добре на улицата. След като е заловен и обвинен за убийството на 5 цени, макар и полагаемата цифра да е минимум 35, той заявил пред камерите, че животът му е тръгнал в толкова грешна посока, че вече няма смисъл да се притеснява как ще приключи. 


Едмунд Кемпер

С тегло от 136 килограма, височина от 2 метра и 6 сантиметра, Едмунд може да се смята за последният човек, когото искате да срещнете на улицата. Ако това не е достатъчно, добавяме и IQ-то от 145. Както сами се досещате, мама се е постарала да прецака съзнанието на детето си. Pink Floyd са разполагали с вдъхновение за своята песен. Кемпер често се отдавал на некрофилия и консумация на човешко месо. Другата важна подробност е, че най-вероятно е убил собствената си майка и нейните родители. На 15 години е вкаран в лудница заради параноидна шизорения. В лудницата успява да запомни правилните отговори на повече от 14 различни теста, за да може да изглежда нормален и след това да се върне в обществото на 21-годишна възраст като нормален. Смята се, че е успял да убие повече от 10 човека (подозренията са за повече), властва около почти 10 години и накрая се предава в полицията, изисквайки смъртна присъда. Все още е жив и се намира в затвора с потенциалните си 8 последователни доживотни присъди. Направо можеше да играе ролята на терминатора с подобна физика. 


Родни Алкала

Може би един от най-умните убийци, когото бихте срещнали някога. Зад правилната машина, този човек можеше да помогне за световното господство на колорадския бръмбър, вместо това се фокусира върху жените. В един момент дори участва в телевизионната игра „The Dating Game“ и печели срещата с момичето. Освен това не трябва да забравяме, че и точно наградата му пада в боя. При залавянето му са открити повече от 1000 снимки, но е задържан по обвинение на само 5 жени. На първото дело успява да вложи целия си капацитет и да се измъкне чрез грешната фактология за 4 убийства. През 2005-а година успява да влезе в затвора, след като ДНК-то е положително. Какво точно прави Алкала? Души жертвите си, след това ги инжектира с адреналин, започва изкуствено дишане, за да може да ги удуши отново. Честно казано, светът на болката изобщо не му е непознат. 


Тед Казински

Discovery са направили изключително добър сериал по неговата история, следователно го препоръчваме, но като бонус ще споделим, че това е човек, който успява да завърши Харвард на 16-годишна възраст. Смятан е за гуру в математиката и месия на цифрите – решавал е сложни математически концепции на още на 15-годишна възраст. Сериозен проблем в цялата ситуация е, че човекът не обича изобщо технологията и като цяло бяга много далече от цивилизацията. След като станало ясно, че изобщо не му харесва развитието на света, започва бавно и сигурно да изпраща бомби по пощата. И както сами се досещате, когато IQ-то ти е 167 и си дипломиран професор по математика в Харвард, изучавал химия в свободното си време, положението никак няма да бъде розово, даже грам. За близо 20 години, той изпраща сериозни взривоопасни пощи и успява да убие 3-ма и да рани още 23-ма.

В играта на котка и мишка, пуска различни съобщения до полицията с кодировка, напомня много на зодиакалния убиец и също така получава името Unabomber – от таргетирането на университети и летища. Казински накрая е предаден от собствения му брат, който разпознава специфичния изказ на бившия професор и настоящ терорист. Ексертите смятат, че Теди е можел все още да работи с пощите и да доставя ад в кутийка, ако не е бил брат му, а това си е доста тежък избор.