Изровиха 45 тона скали и го откриха! Паднаха на колене! Вижте истинското лице на Господ, образът е чудотворен!

Археолози твърдят, че са открили най-старото и единственото автентично изображение на Исус Христос! Според учените тази картина е рисувана от хора, които лично са познавали Сина Божи!

Изумителното откритие е направено от археолога Джоузеф Прадо в гробница датираща от 1 век сл. н. е. край древния град Оксиринх в Египет /на около 300 км от родното място на Исус/.

Археолозите са изровили 45 тона скали и са достигнали до древен параклис, за който се смята, че е издялан в пещерата от последователите на Исус непосредствено след неговото разпятие.

На стената открили следния блед образ върху ръчно изравнен камък:

Млад мъж без брада с къдрава коса и къса туника, който е вдигнал ръката си, сякаш дава своята благословия!

Открити са и надписи на арамейски, както и символи.

Ясно разпознаваем е рибата – символът на ранното християнство, предава dTV. Учените са категорични, че образът е създаден, за да „благославя“ последователите на Исус. Фактът, че за него е издялана своеобразен параклис надълбоко в скалите говори, че поклонниците са го смятали за „чудотворен“.

Според Прадо последователите на Исус са влизали в пещерата, за да общуват със своя учител.

Както всички знаем, днес Исус е изобразяван по коренно различен начин – с брада и дълга коса.

До днес най-старото изображение на Исус беше това от римските катакомби, датиращо от 3 в. сл. н. е.:

Образът на Исус е на практика идентичен с този, открит в пещерата край Оксиринх, което кара учените да смятат, че той е изглеждал по този начин, а не, както си го представяме днес./BRADVA.BG