Тези 10 обикновени евтини лекарства действат по-добре от елитните козметични продукти! По-дълбоко и по-ефективно

Цената на красотата е висока. Така че, поне сме убедени, че е така.

Безкраен поток от реклами предлага козметика , продукти за грижи, лекарства – по-скъпи от други. Можете да излезете от затворения търговски кръг, просто трябва да знаете как.

 

Козметични препарати от аптеката

Днес ще ви запознаем с евтините аналози на аптеките на скъпи козметични препарати. Те са надеждни, тествани от години и няма да окажат прекалено голямо влияние върху портфейла ви. Мислите ли, че евтиното е лошо? Нека разкрием този мит.

Водороден пероксид

Добре известен антисептик ще послужи нза кожата на лицето . Разредете пероксид с вода в съотношение 1: 1 и се използвайте като лосион за лице. Пероксидът ще намали нежеланата пигментация и ще намали риска от кожни заболявания.

Пероксидът също така помага да се удължи ефектът на дезодоранта или да го замени напълно, защото появата на неприятна миризма ще бъде  осигурена.

 

Тинктура от невен


Незаменимо средство срещу акне. Приложете към проблемната зона с памучен тампон 3-4 пъти на ден. Тинктурата от невен ще спре процеса на зреене на акне и ще убие бактериите, които причиняват възпаление.

 

Салицилов спирт, или мехлем


Универсален компонент на много антисеборейни лекарства. На практика панацея за козметични проблеми с кожата. Салициловият спирт действа внимателно, добре ексфолира клетките.

 

Цинков мехлем


Има противовъзпалителен, стягащ и антисептичен ефект. Той е част от много широко рекламирани средства за проблемна кожа и е с малки разходи, за разлика от тях.

 

Английска сол 


За козметични цели английската сол се използва под формата на прах. Баните се правят веднъж месечно при хора с проблемна кожа на гърба и гръдния кош, както и тези, които са загрижени за псориазис.

 

Козметична глина


За чудесното действие на глина сте чували със сигурност. За всичко помага – маски, вани. Глината може да бъде различна: бяла, зелена, синя. Вземете под внимание индивидуалните характеристики на кожата и я изпробвайте!

 

Рициново масло

Уникално средство за бързо израстване на косата . Прилага се върху веждите, миглите, скалпа. Най-добре е да оставите маслото за една нощ. Особено забележим ефект ще бъде върху миглите – необходимостта от оцветяване ще изчезне в рамките на един месец!

 

Така че с помощта на „достъпна аптека“ можете да запазите младостта и красотата на всяка възраст, без да се прави компромис с бюджета.