Битка с голям залог: ЦСКА и Черно море в директен сблъсък за второто място

Слушай на живо

Слушай на живо:
ЦСКА – Черно море

ЦСКА посреща Черно море в най-интригуващия сблъсък до края на редовния сезон. Двубоят от 34-тия кръг на efbet Лига, който ще се играе на стадион „Васил Левски“, е тази вечер от 20:15 ч. и ще бъде ръководен от Георги Кабаков.


Двата отбора ще търсят задължителен успех, който да им помогне да избегнат баража за евротурнирите.

Както е известно, след като Ботев (Пловдив) спечели Купата на България, вторият в класирането отива директно в Лигата на конференциите, докато бронзовият медалист ще се изправи срещу тима, заемащ седмата позиция.



Преди началото на днешния мач „червените“ са трети и изостават с две точки от „моряците“. Ако ЦСКА стигне до победата, то всичко ще бъде в ръцете на Стамен Белчев и неговите футболисти. В случай, че гостите си тръгнат от столицата с трите точки, те ще си гарантират второто място.



От началото на плейофната фаза отборът на Илиан Илиев се представя значително по-добре от днешния си съперник. Черно море все още няма загуба, а преди четири дни разгроми шампиона Лудогорец с 4:0, нанасяйки му историческо поражение в елита. Преди това пък варненци завършиха наравно с Левски (0:0) и се наложиха над Локо Пловдив (1:0).



Столичани стартираха с успех в дербито с Левски (3:1), но след това записаха два двубоя без успех – срещу Лудогорец (1:3) и срещу Крумовград (2:2). Именно срещу крумовградчани си пролича най-големият проблем на ЦСКА. Играчите на Белчев създадоха куп голови ситуации, но голяма част от тях не успяха да завършат успешно.



„Червените“ със сигурност ще бъдат пределно мотивирани предвид това, че продължават да търсят първа победа над Черно море през този сезон. По-рано през кампанията двата отбора не излъчиха победител на „Армията“, завършвайки наравно 1:1, а на „Тича“ домакините стигнаха до минимален успех.

26

Черно море 1:0 ЦСКА



В лагера на столичния тим има известни кадрови проблеми. Аут за важния сблъсък са контузените Юрген Матай, Мартин Стойчев и Илиан Антонов, както и наказаният Фернандо Каранга. Брадли де Нойер също няма да вземе участие в мача заради непрофесионалното си отношение към клуба.



Тибо Вион, Браян Кордоба и Марселино Кареасо имат по 8 жълти картона, така че ще трябва да бъдат много внимателни в своите действия, ако не искат да пропуснат последната среща с Локомотив (Пловдив) на „Лаута“.



Илиан Илиев няма да може да разчита на Мишаел Алвес и Виктор Попов, но добрата новина за „моряците“ е, че в групата се завръща Мазир Сула.


ЦСКА – СОФИЯ – ЧЕРНО МОРЕ

Вероятни състави:

ЦСКА – СОФИЯ (4-2-3-1): Бусато; Вион, Кордоба, Х. Петров, Санянг; Кареасо, Юга; Скаршем, Линдсет, Фаетон; Хайнц

ЧЕРНО МОРЕ (4-2-3-1): Дюлгеров; Панов, Атанасов, Дробаров, Мартин; Димов, Гарсия; Илиев, Панайотов, Сула; Иса

СЪДИЯ: Георги Кабаков
СТАДИОН: „Васил Левски“, София
НАЧАЛО: 20:15 часа

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe