Атанас Божилов ще търси победа номер 20 на ринга на SENSHI

22-то издание на професионалната верига за бойни спортове SENSHI ще предложи впечатляващи двубои на известни български бойци срещу силни и много мотивирани противници. 

Галавечерта ще се проведе на 6 юли 2024 г., а морският бряг ще бъде бойната арена за шампионски битки и мястото за силни победи. Два мача ще приковат вниманието на публиката с първите двубои за защити на европейските титли на SENSHI в категориите до 75 и до 90 кг.

Атанас Божилов ще се изправи срещу Само Петче в категория до 75 кг по правилата на KWU Full Contact. Божилов има зад гърба си впечатляващите деветнадесет победи на ринга на SENSHI от своите 20 участия до момента. Той е актуалният носител на европейската титла на SENSHI в категория до 75 кг., която завоюва на SENSHI 17 миналата година и е истински пример за младите бойци.

Божилов е световен шампион на KGP 2018 и WAKO PRO 2017 и 2019. Словенецът Само Петче е титулуван европейски шампион на MTA K1 за 2014 г., европейски шампион по муай тай на MTA за 2013 г. и 5 пъти е защитавал титлата си във FFC. В предишното издание SENSHI 21 Само Петче победи противника си от Румъния Влад Триф с нокаут във втория рунд. Варненският боец Едуард Алексанян и германецът Якоб Стюбен ще се сблъскат на ринга в един наистина зрелищен мач – реванш за евро титлата, след като Алексанян спечели европейската титла на SENSHI в категория до 90 кг на SENSHI 18 срещу Стюбен. Едуард Алексанян е европейски шампион на WAKO PRO в категория К1 през 2021 г., шампион на Savages Kickboxing през 2019 г., както и национален шампион по кикбокс за 2018 и 2020 г.

През април 2023 г. Алексанян бе класиран в топ 10 на най-добрите кикбоксьори в света в средна категория от престижното издание Combat Press. Якоб Стюбен е европейски шампион на IKBF K1, шампион на Северен Тайланд по муай тай за 2015 г., също така е шампион на Германия по муай тай на MTBD и национален шампион в категория K1 (IKBF).

Последвайте каналите ни в: