Важно за шофьорите: Тези миризми означават повреди в автомобила

Внезапната поява на необичайни миризми в салона на автомобила трябва да обезпокои водача, тъй като това означава, че има неизправност в колата, пише Daily Express.

Миризма на пластмаса

Миризмата на изгоряла пластмаса може да означава проблем с колата ви. Това често показва проблем с електрическото окабеляване на автомобила, например прегряване на проводниците или изгорели предпазители.

Миризмата на изгоряла гума

Миризмата на изгоряла гума може да показва проблем със спирачната система.

Това може да се случи поради внезапно използване на спирачките по време на движение със спиране и движение при спускане. Спирачките могат също така да прегреят по-бързо, ако спирачните накладки са износени.

Миризмата на метал

Ако в колата ви мирише на метал, това може да означава проблем с двигателя. Например прекомерно износване на компоненти поради ниски нива на масло или механична повреда. Пренебрегването на тази миризма може да доведе до повреда на двигателя, така че е най-добре незабавно да се свържете със специалист.

Миризма на развалени яйца

Тази миризма вероятно е причинена от проблем с каталитичния конвертор в ауспуха. Той е част от изпускателната система на автомобила и играе важна роля за намаляване на вредните емисии чрез преобразуване на замърсители например като сероводород, който мирише на развалени яйца. 

Харесайте  и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!