Петров: Най-голямата ми мечта е да играя за Реал Мадрид

Централният защитник на ЦСКА Християн Петров отговори на няколко въпроса, зададени му от деца от школата на „червените“.

– На колко години си започнал да играеш футбол и как?

– Започнах на 10-годишна възраст. Някои от връстниците ми бяха започнали много преди мен. Започнах, защото баща ми и дядовците ми много харесват футбол, фенове са на ЦСКА.

Започнах в школата на Локомотив (Пловдив) и там прекарах доста добри години.

Какво е чувството да отраснеш в школата на ЦСКА и да играеш за първия отбор?

- Беше много радостно, когато ЦСКА ме потърси да дойда в школата. Бях на 14 години. ЦСКА е най-великият отбор като история и традиции в България. Не ми трябваше дълго време за мислене и реших да дойда тук.

– В кой отбор мечтаеш да бъдеш и защо?
– Мисля, че след като дойдох в ЦСКА, една моя детска мечта се сбъдна. Когато бях малък, нямах мислите, че ще стигна до това ниво, до което стигнах и ще запиша толкова мачове за моя любим отбор. Мечтата ми е да се покажа в топ 5 първенствата, а най-голямата ми мечта е да играя за Реал Мадрид.

– Кой е любимият ти футболист и защо?

- Немалко пъти съм казвал, че любимият ми футболист е Серхио Рамос. Грабна ме още от ранна детска възраст с неговата игра, стимул и енергия, както и с неговите лидерски качества, дори и като футболист. Той е моят пример във футбола.

– Какъв режим спазваш, за да си в мъжкия отбор на ЦСКА?

– Това е доста интересен и важен въпрос за младото поколение и момчетата от школата. Доста е важно да спазваш режим на хранене и спане, да тренираш допълнително, защото за 1 час на терена няма как да се развиеш като футболист. Като следвате това стъпка по стъпка, ще стигнете до нашето ниво един ден.

– Как се запали по футбола?

- Запалих се по футбола покрай моите дядовци и моя баща. Любопитно беше, че първият мой мач беше Локомотив (Пловдив) – ЦСКА. Тогава не съм мислил, че ще играя в школата на Локомотив и първия отбор на ЦСКА.

– Какви качества ти трябват, за да станеш голям футболист?

- Може би най-важните качества, които трябва да има един спортист, един футболист, са постоянство, никога да не се отказва, да се бори. Аз не съм имал някакви страшни технически качества, но след като работиш допълнително, можеш да постигнеш добри резултати.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe