Теодор Карастоянов за Sportal.bg: Навлизането на Brave в България е страхотна възможност за бойците ни

MMA мениджърът и организатор на професионални събития в бойните спортове Теодор Карастоянов гостува на “Sportal Fight Club”, за да разкаже за най-новия му проект на родна земя. Промоутърът сподели интересни новини около първото издание в България на международната организация “BRAVE Combat Federation”.  Базираната в Бахрейн верига ще проведе първото си събитие у нас на 24-и август.

Домакин на битките от веригата, дала поле за изява на имена като Илия Топурия, Хамзат Чимаев, Мохамед Мокаев, ще бъде морския град Бургас.

 Карастоянов разкри, че огромен брой бойци и треньори са се свързали с него, за да поискат битка на дебютното издание на BRAVE, тъй като спортистите осъзнават огромната възможност за пробив в чужбина чрез добро представяне в клетката на BRAVE това лято. 

“Аз съм изпратил на BRAVE доста визитки на български бойци, които си заслужава да се видят и да играят. Визитки на момчета, които са се трудили доста през годините и са показали възход и добри качества. От другата седмица започваме да работим по бойната карта. До края на месеца ще имаме реални имена и реални срещи. Мога само да кажа, че сред имената са Валентин Бенишев, Калоян Колев, ако се възстанови и е напълно здрав, Павел Владев, Стефан Миленов, например Живко (Стоименов). Има доста момчета, които имат какво да покажат в клетката на BRAVE”, заяви бившият кикбоксьор, който към момента е не само мениджър, но и треньор по ММА.

Гостът ни допълни, че идването на верига като BRAVE в България отваря възможности не само за бойците ни, но и за България като домакин на ММА събития от най-висока класа. 

“Нещата са стъпка по стъпка. След като покажем на световния ММА, че можем да организираме събитие на BRAVE, защо не и някоя друга верига? Държави като Хърватия и Сърбия показват, че може. Защо да няма UFC в България, като имаше UFC в Хърватска? Защо да няма PFL в България, като има PFL в Дъблин? Имаме бойци, които могат да покажат качества. Това е пътят. Стъпка по стъпка. BRAVE е едно предизвикателство, за да видим къде се намираме реално в световния ММА”,  споделя Карастоянов. 

Вижте цялото интервю с ММА мениджъра, в което той разкрива и за работата му в Лас Вегас с бойци от UFC, запознанството с Алекс Перейра в Дубай и как сравнява нивото на българските бойци с това на тези в чужбина.

Последвайте каналите ни в: