Юлиана Янева срещу медалистка от Европейско в първия кръг в Истанбул

Националката ни по борба Юлиана Янева ще се изправи срещу сребърната медалистка от Европейско Мартина Кюнц (Австрия) в квалификацията на категория до 76 кг. за предстоящите Летни олимпийски игри в Париж.

Кюнц отстъпи на туркинята Ясемин Адар на финала на европейското първенство в Букурещ през 2019, а през тази година загуби срещу същата съперничка на квалификациите в Баку, след като бе стигнала до полуфиналите с 21:0 точки срещу Франси Ределт (Германия) и Анастасия Осняч (Украйна).

При успех Янева ще срещне състезаващата се с неутрален статут Кристина Шумова.

Бронзовата медалистка от Токио 2020 Евелина Николива пък стартира директно от осминафиналите на 57 кг. и нейна най-вероятна съперничка е Катерина Жидачевска. На европейските квалификации румънката отстъпи на победителката в потока Сандра Парушевски (Германия).

Мими Христова също стартира от осминафиналите, където се очаква да срещне Ноеми Сабадош. В Баку унгарката загуби срещу Виктория Холуж (Полша), която в последствие спечели квота за Олимпийските игри на 68 кг.

Особено тежък е жребият на Миглена Селишка на 50 кг., тъй като българската националка е в потока на 11-кратната европейска шампионка и възпитаничка на българския треньор Симеон Щерев – Мария Стадник. Преди срещата със състезателката от Азербайджан обаче Селишка трябва да преодолее два кръга, започвайки срещу Сон-хян Ким (КНДР) или Жюли Сабатие (Франция).

Ирена Бинкова ще се бори на 53 кг срещу Зинеб Еш Шабки (Мароко), а при шпобеда ще срещне трикратната европейска шампионка Сталвира Оршуш (Унгария).

Последвайте каналите ни в: