Мисията е изпълнена: Мъри върна Гьозтепе в елита на Турция

Родният специалист Станимир Стоилов изпълни поставената цел като наставник на турския Гьозтепе. Тимът от Измир се завърна в Сюперлиг, след като вече не може да бъде изместен от втората позиция във второто ниво на местния футбол. В мач от 32-ия кръг на надпреварата Гьоз-Гьоз победи с 2:0 Генчлербрлиг. Попадение на Фъратджан Юзюм в 77-ата минута откри резултата, а в самия край Рамон-Паскал Лундквист оформи успеха.

Това бе напълно достатъчно празненствата на стадион “Гюрсел Аксел” да започнат.

С успеха си днес Гьозтепе събра 66 точки и два кръга преди края има девет точки преднина от третия Сакаряспор, който победи при визитата си на Гиресунспор. Лидер е Еюпспор със 72 точки.

Стоилов пое отбра в края на Ноември, когато тимът бе на четвърта позиция на шест точки дистанция от местата за промоция. След добра серия и стабилно представяне Гьозтепе успя да навакса изоставането и не изпусна втората позиция.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe