Виртус шокира двукратния шампион Ефес,за да запази мечтата си за плейофите жива

Виртус Болоня елиминира двукратния шампион Анадолу Ефес след победа с 67:64 като гост в Истанбул в мач от плей-ин турнира в Евролигата.

Италианският тим , който завърши редовния сезон на десета позиция след много слаб край на сезона, показа, че има още един коз в ръкава, който използва в най-подходящия момент. Баскетболистите на Лука Банки показаха брилянтна игра в защита и лимитираха изключително много едно от най-добрите нападения в Евролигата.

Решителният момент в срещата дойде в нейната последна минута, когато Ифе Лундберг реализира тройка, с която направи резултата 67:61 при оставащи само 11 секунди.

Лундберг бе втори по резултатност за победителите с 12 точки, колкото вкара и Авуду Абас. Повече точки – 13, записа само Торнике Шенгелия.

За тима на Анадолу, който ще трябва да се фокусира изцяло върху представянето си в турския шампионат, където е лидер в класирането, с 22 точки се отчете Уил Клайбърн, а още 16 добави Шейн Ларкин. Освен тях двамата обаче нито един друг играч на домакините не отбеляза повече от 6 точки.

Последвайте каналите ни в: