Пирин 2:1 Етър, гол на Мартин Георгиев

Пирин (Благоевград) и Етър играят при 2:1 в двубоя от XXVI кръг на efbet Лига. Белгийският халф Йоаким Карсела-Гонзалес откри резултата с красив удар в 11-ата минута. След десетина минути Иван Тасев изравни. В 88-ата минута юношата на клуба от Благоевград Мартин Георгиев реализира за 2:1 за „орлетата“.

Срещата започна с натиск на гостите. В четвъртата минута Георги Александров можеше да намери мрежата зад вратаря на Пирин Максим Ковальов. Атрактивният изстрел от воле на защитника на „виолетовите“ обаче се спря в страничната греда.

В 11-ата минута обаче украинският страж на „орлетата“ вече трябваше да вади топката от своята врата. Йоаким Карсела-Гонзалес се измъкна добре от Аюб Абу, напредна и не беше пресиран веднага от бранителите на домакините, след което последва премерен изстрел от двайсетина метра в долния десен ъгъл – 1:0 за Етър.

В 20-ата минута Пирин беше близо до изравняването. Акция отляво на „орлетата“ завърши с удар отблизо след прострелно подаване в наказателното поле, но вратарят на Етър Мартин Величков спаси с крак. След 240 секунди домакините изравниха. Сходно нападение на тима на Олександър Бабич отляво беше финализирано с точен изстрел на Иван Тасев – 1:1.

Скоро след това Мартин Величков се отличи със страхотно спасяване, което обаче не влезе в статистиката заради отсъдена засада на „орлетата“. В последните секунди на първата част Йоаким Карсела-Гонзалес проби отляво и центрира във вратарското поле пред голлинията на Пирин. Иван Василев шутира от непосредствена близост, но Максим Ковальов успя да спаси.

Второто полувреме започна с два пропуска на футболистите на Светослав Петров, като в единия случай Максим Ковальов спаси удар от средна дистанция на Иван Василев. Скоро след това домакините поискаха дузпа за падане в пеналтерията на  Данило Полонский, но арбитърът Ивелин Занев не отсъди такава.

Пирин 2:1 Етър

0:1 Йоаким Карсела-Гонзалес (11)
1:1 Иван Тасев (24)
2:1 Мартин Георгиев (89)

Стартовите състави:

Пирин: 12. Ковальов, 4. Абу, 6. Йорданов, 18. Арно, 73. Бенгюзов, 28. Ягодинскис, 14. Полонский, 5. Бодуров, 19. Комано, 83. Попадийн, 11. Тасев.

Етър: 22. Величков, 4. Александров, 8. Моран, 6. Ларучея, 25. Стоянов, 9. Василев, 7. Станев, 5. Гюсъм, 15. Ангелов, 18. Гонзалес, 94. Джордан.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Startphoto