Формула 1 в нашия живот: 5 начина да се насладим на това изживяване

 

Календарът на най-популярния моторен спорт в света, Формула 1, е изпълнен с приковаващи вниманието международни кръгове, от Абу Даби до бляскавия Лас Вегас.

Но какво правим, когато няма състезания по екраните? Този спорт се радва на широка популярност по целия свят, а ръмжащите двигатели и бясната скорост само привличат все повече и повече почитатели.

Днес е доста лесно да се намери приятен заместител на този тип състезания, като тук ще се спрем на няколко от тях.

Ето какво можете да правите, когато в някой уикенд няма Ф1.

Можете да видите поредицата Drive to Survive на Netflix

Голям франчайз като Формула 1 няма как да убегне на умовете зад стрийминг платформата Netflix, които продуцираха „Formula 1: Drive to Survive“.

С този мини документален сериал вие получавате пропуск за надникване зад завесите на състезанията.

Разбира се прибягването до темперамента на истински лица, които само виждаме по екраните, е сигурна рецепта за успех, та кой не би искал да види какъв наистина е колоритния Тото Волф.

Всеки би очаквал да види прост оглед на какво се случва около състезанията, но всъщност Netflix ни предлага от първо лице характера на състезателите, отборните амбиции и невероятните обрати, които може да предложи едно съпреничество.

Много хора смятат, че всеки един от участниците в популярния спорт е там, за да спечели на всяка цена, а тази продукция показва и човешката страна на главните герои. Тук можем да видим приятелски прегръдки, приятни разговори, е, разбира се и по някоя друга захапка.

Определено си заслужава да се види. А и неусетно ще дойде време за следващия кръг на Формула 1.

Играйте онлайн игри, които са на тематика F1

Почитателите на света на игрите знаят, че от почти всяка тематика има изобилие от онлайн игри. Преди време бе нужно да имате или геймърски компютър, или конзола, на която да играете такъв тип игри, но с развитието на софтуера, вече спокойно можем да намерим такива и онлайн.

Има и интересна опция, която не е свързана с видео игрите. Ако например сте любител на онлайн казино игри, то можете да намерите подобни на Speed Heroes и да тествате нещо различно.

И ако си мислите, че ще попаднете на игра с видими на екрана пиксели, то вие сте в сериозна заблуда, тъй като графиките са до толкова усъвършенствани, че трудно ще забележите разлика с видео игрите.

Симулатор за състезание

Колко по-действително може да е едно изживяване, ако можете буквално да се почувствате седнали в седалката.

И не, нямаме предвид старите типажи, които сте играли в някой бар пред огромен екран, в момента те са толкова много по-усъвършенствани, че чувството е несравнимо. Обикновено сядате в седалка на състезателен автомобил, използвате виртуална реалност пред очите си, чувате звуците, сякаш двигателя се намира зад главата ви и иначе казано – в действието сте.

Инвестицията си е сериозна. Има вариант да се намери опит под наем, но ако сте толкова запален фен на формула 1, но и имате възможност, можете да похарчите няколко хиляди лева за сдобиване с такъв симулатор. Но пък цялата конфигурация придава неподправена доза истинност.

Добавяйки към всичко това една чудесна игра като F1 2024 или iRacing, вие ще достигнете до преживяване, което се конкурира по реализъм.

Добавете към това и възможността за мултиплеър игра – ами вече сте част от състезание.

Фен сбирки

Знаете, че във всяка точка на света има фенове на Формула едно, а те често са сформирали и клубове.

Можете да посетите един от фен клубовете, или пък събитие със състезатели от Формула 1, което включва и фенове. Често се организират и видове надпревари за феновете на F1, така че просто трябва да потърсите повече в интернет.

Вижте и обявите за фен-фестивали около вас. Има специално създадени за тази цел бюлетини. Ако се информирате по-рано за предстоящите събития, то вие можете да резервирате евтини самолетни билети и хотели, което да направи едно такова изживяване достъпно.

Посещаване на музей или изложба на F1

Формула 1 има толкова много история, която е запазена, така че можете да се запознаете от първо лице с нея. В света има множество музеи, които са приютили болиди от популярните през годините отбори, както и множество предмети от състезателите.

Ако пък сте на екскурзия в голям град, в който се провежда събитие на Формула 1, то определено в листовките от типа „Какво да видите“ ще видите именно предложение да го посетите.

Наясно сме, че не всеки е готов просто да грабне куфара и да отпътува, за това ви съветваме да потърсите стари предавания за Формула 1, както и да прегледате архиви на култови състезания.

А защо да не се превърнете в колекционери на мини издания на болидите на Формула 1? Ето, дадохме ви няколко идеи, а сега вие сте на ход, какво избирате?

Изображение: unsplash