Дряново ще посрещне 32 отбора от цяла България

Председателя на ОбС- Дряново – Тодор Георгиев, по-известен като спортния диджей в страната – Teddy Georgо, бе на организирана среща в БФС. В централата той бе посрещнат от техническия директор на федерацията Георги Иванов. Повода на срещата бе честването на 95 години организиран футбол в Дряново, както и съвместното провеждане на шестото традиционно издание на детския футболен турнир.

Той ще се проведе от 16 до 19 юни 2022 година в град Дряново.

Спортното мероприятие привлича стотици деца и техните родители, като има за цел да развие и популяризира детско-юношеския футбол в региона, както и да укрепи сътрудничеството между различните клубове, школи и академии в страната.

Георги Иванов, Тодор Георгиев - Teddy Georgо

Очаква се и тази година участие да вземат около 32 отбора, които ще бъдат разделени в 4 възрастови групи: 

– Футбол 5 – деца родени през 2014 г. 
– Футбол 7 – деца родени през 2013 г. 
– Футбол 7 – деца родени през 2012 г. 
– Футбол 9 – деца родени през 2011 г.

Двубоите ще се проведат на стадион „Локомотив“ в град Дряново и стадион „Републиканец“ в село Царева ливада, които предлагат отлични условия и се предоставят за подготвителни лагери и контролни срещи на професионални отбори.

По повод честването на 95 години организиран футбол в Дряново в програмата на турнира ще бъдат включени и следните събития:

– Демонстративна футболна среща между легенди на дряновския футбол и именити футболисти от България; 
– Фотоизложба, показваща развитието на футбола в Дряново през годините; 
– Обучение на треньорите участници в турнира от представител на БФС за новостите в българския футбол;

За доброто настроение и създаване на приятна атмосфера на двата стадиона в Дряново и Царева ливада ще се погрижат спортните водещи и диджей – DJ Teddy Georgo, DJ Theo и DJ George.