Възелът в Евролигата продължава да се разплита тази вечер

Редовният сезон в Евролигата навлиза във финалната си фаза, като до края на кампанията остава да се изиграят още два кръга плюс отложените мачове от предните рундове. Тази вечер в най-силния клубен европейски баскетболен турнир ще се проведат три срещи – Панатинайкос срещу Макаби Тел Авив от 19:00 часа, Фенербахче срещу АЛБА Берлин от 21:00 и Олимпия Милано срещу Байерн Мюнхен от 21:30.

В първия мач от вечерта Макаби ще търси задължителна победа при гостуването си на ПАО в отложена среща от 21-вия кръг.

Израелците разполагат с отлични шансове да попаднат в плейофите, тъй като тимът на Ави Евен се намира на шестото място с баланс от 13 победи и 11 загуби. От другата страна “детелините” доиграват кампанията, като до края на сезона ще се опитат поне да се отлепят от последното място в класирането, където се намират в момента със своя актив от 7 успеха и 17 поражения.

Друг двубой от 21-вия кръг противопоставя тимовете на Фенербахче и АЛБА Берлин. “Фенерите” са почти на изхода на плейофите, след като допуснаха лоша серия от пет поредни загуби в най-важния момент от сезона. Отборът на Саша Джорджевич получи и още една лоша новина, след като стана ясно, че Нандо Де Коло пропуска остатъка от сезона. В момента АЛБА има по-големи шансове да попадне сред най-добрите осем, разполагайки с актив от 10-14 на десетото място срещу 9-15 за Фенербахче, който е 12-и в подреждането.

Олимпия Милано навлезе в сравнително лош период напоследък с три загуби в последните си пет мача. Възпитаниците на легендата Еторе Месина обаче все още са в борбата за второто място в крайното класиране, като в момента заемат третата позиция с баланс от 17 победи и 8 загуби. Байерн пък е седми в таблицата с актив от 12-11, като именно баварците са отборът в най-добра позиция от всички останали претенденти за плейофите. Възпитаниците на Андреа Тринкиери имат да изиграят още цели пет мача до края на сезона, в които могат да си подпечатат класирането в заключителната фаза от кампанията.

Гледайте най-вълнуващите двубои от Националната баскетболна лига, Евролигата и Еврокупата, на живо, само в ефира на MAX Sport.