Евролигата продължава с още два отложени мача

Тази вечер продължава провеждането на отложените двубои от Евролигата. Баскетболната вечер в най-силния клубен европейски турнир започва в 19:45, когато Фенербахче приема Реал Мадрид в двубой от 18-ия кръг. 15 минути по-късно в “Жалгирио Арена” излизат баскетболистите на Жалгирис и Олимпия Милано в среща от 17-ия кръг.

Отборът на Фенербахче продължава борбата за плейофно място през настоящия сезон. Баскетболистите на Саша Джорджевич се намират на 11-ото място в подреждането с баланс от 11 победи и 10 загуби, като с евентуален успех тази вечер могат да се изравнят по брой успехи с Анадолу Ефес, Монако и Байерн Мюнхен. На пътя на “фенерите” обаче застава лидера Реал Мадрид, който ще опита да увеличи дистанцията на върха спрямо Барселона. “Белите” са №1 с актив от 20-3, докато “лос кулес” са втори с 19-5.

Според информациите новото попълнение на домакините Маркел Старкс ще пропусне двубоя, както и дълготрайно контузените Нандо Де Коло, Ян Весели и Данило Бартел. Кадровите проблеми при Реал Мадрид са доста по-сериозни, като с контузии се оплакват Тома Юртел, Габриел Дек и Адам Ханга.

Жалгирис вече трудно би се преборил за нещо повече от място във втората половина на таблицата. Момчетата на Юре Здовц са твърдо на последно място с актив от 3 победи и 18 загуби, като последната им победа в Евролигата дойде на 2 декември. При Олимпия ситуацията е доста по-сериозна, тъй като тимът се бори за място в призовата тройка в редовния сезон. Баскетболистите на Еторе Месина са трети в класирането с 15 победи и 7 загуби, като разполагат с един успех поведе от Зенит и ЦСКА Москва, които ги следват плътно.

Мантас Калниетис няма да вземе участие в днешния мач, докато Янис Стрелниекс ще бъде под въпрос до последния момент. Луиджи Датоме и Трей Кел ще бъдат отсъстващи за Олимпия.

Снимка: Euroleague