Магията на Евролигата отново е тук: Блестящ Уилбекин попиля Байерн в края

Новият сезон в Евролигата стартира с изключителен сблъсък още в дебютната си вечер. Баскетболният отбор на Макаби (Тел Авив) изстрада първия си успех за сезона, след като обърна Байерн (Мюнхен) в последните минути за крайното 69:68 (25:18, 15:14, 14:26, 15:10) на домакинска територия. В герой за победата на израелците се превърна техният лидер Скоти Уилбекин, който унищожи баварците в края, след като наниза 13 от 15-те точки на домакините в последната четвърт.

Байерн се виждаше победител в средата на последния период, след като успя да спечели третата четвърт с 26:14 и да тръгне много силно във финалната четвърт.

Баскетболистите на Андреа Тринкиери взеха аванс от девет точки при 63:54, когато започна да се случва и феноменалната наказателна акция на Уилбекин. Американският гард наниза две тройки и един кош плюс фаул, за да изравни резултата при 65:65, а до края на мача отбеляза още четири точки, за да изведе Макаби до първа победа за сезона след 69:68.

Уилбекин бе единственият играч в редиците на Йоанис Сфайропулос, който прескочи двуцифрената граница в мача. Стрелецът показа реализаторската си мощ и наниза 28 точки при 8/13 стрелба от игра.

Байерн разчиташе на доста по-балансирана игра в нападение, но това не помогна на германците. Дешон Томас вкара 15 точки, Кори Уолдън наниза 14, а Отело Хънтър и Огъстин Рубит се разписаха съответно с по 11 и 10 точки.