Петър Георгиев: Мисля, че правим нещо много добро за българския баскетбол

Президентът на баскетболния шампион Рилски спортист, който спечели и Суперкупата на България, инж. Петър Георгиев заяви, че тимът върви стъпка по стъпка и е показал добър баскетбол срещу Спартак Плевен.

Рилски спортист победи Спартак с 95:76 в двубоя за трофея, игран в „Арена Самоков“ в събота вечер.

„Много съм доволен и то не само от днешния мач.

Просто тази година като че ли имаме отбор, който играе наистина баскетбол. Показахме добър баскетбол и на турнира в квалификациите на Шампионската лига в Анталия. В началото мислехме дали да участваме в тази Шампионска лига, но там видяхме, че не се различаваме от големите европейски отбори със страхотни бюджети. Просто нямахме късмет. Отборът, който ни победи с 1 точка се класира в групите на Шампионската лига на ФИБА“, заяви пред БТА Петър Георгиев.

Попитан дали е оптимист за представянето на самоковския тим през сезон, Георгиев коментира: „Оптимист съм, но аз никога не казвам хоп преди да скоча. Знаете в предишните години колко има изказвания на разни радетели на българския баскетбол, че ще вземат три купи, две купи, пет купи и накрая сега ги няма на картата на баскетбола, което е ужасно. Специално аз това, което го правя, го правя от 33 години.“

„Никога не съм казал, че ние ще станем шампиони или ще вземем купа, или каквото и да било. Вървим стъпка по стъпка и мисля, че правим нещо много добро за българския баскетбол. Ако има кой да го оцени, да го оцени. Аз го правя за мен и за града Самоков“, добави Петър Георгиев.

Следвай ни:

Снимки: Sportal.bg