Каролин Гарсия се изповяда: Тревожност и паник атаки слагат край на сезона й

Френската тенисистка Каролин Гарсия обяви чрез дълъг пост в социалните мрежи, че няма да играе повече до края на 2024 година.

Бившата номер 4 в света, която е под номер 36 в последната ранглиста на УТА,  разкрива за своята тревожност, паник атаките и кризите, през които е преминала.

„Ако ти не промениш нищо, нищо няма да се промени“, започва своята изповед Гарсия.

„Това е много трудно решение, защото всяка седмица извън тениса е връщане назад, загуба на точки, пропуснати възможности, но знам, че това е добрият избор, за да се върна по-силна през 2025“, пише родената в Лион състезателка.

„През тази година душевното ми състояние бе отровено. Загубих радостта от тениса, станах обсебена от победите и класирането. Резултатите ми не отговарят на целите и очакванията. Много е трудно за приемане“, добави Гарсия.

„Изморих се да живая в свят, в който моята стойност се оценява по резултатите ми от миналата седмица, по класирането ми и директните ми грешки. Изморена съм от тревожността, паник атаките, сълзите по време на мачовете. Аз не съм само това, аз съм жена със своите ценности, таланти, страсти, сили и слабости. Не съм перфектна, но опитвам да правя най-доброто“, критична е тя.

Каролин Гарсия завършва изповедта си с това, че дава среща на Откритото първенство на Австралия в началото на следващата година, когато се надява да е готово физически, тактически и ментално.

Следвай ни: