Старите модели смарт часовници ще имат достъп до някои от функции на Wear OS 3

Google искат да разширят влиянието си сред умните часовници, като подобрят възможностите на Wear OS. Операционната система е разработена да се конкурира с Apple Watch, но все още не се използва от достатъчно устройства. През последните месеци Google си партнира със Samsung, за да оптимизират допълнително софтуера.

Крайният резултат от сътрудничеството между двете компании се казва Wear OS 3 – унифицирана платформа за смарт часовници от последно поколение.

Актуализираният софтуер предлага широк набор от нови функционалности, сред които обновено Messaging приложения, Tiles икони от трети страни, както и интеграция на Google Pay.

Компанията сега потвърди, че няма да се налага да купите нов смарт часовник, за да изпробвате Wear OS 3. Причината е, че започва разпространението на актуализацията до устройствата с Wear OS 2. Това ще се случи в следващите няколко седмици, съобщавa Neowin.

 

 

Със сигурност това е добра новина, тъй като още повече потребители ще могат да изпробват Wear OS 3 на своите устройства. Операционната система предлага и подобрено приложение за навигация, както и UI оптимизации, които улесняват работата на потребителите. Много важен елемент от Wear OS 3 е и хардуерната поддръжка.

Производителите на смарт часовници могат да използват Snapdragon Wear 4100 процесори в новите си модели с Wear OS 3. Важно е да отбележим, че пълният пакет от функционалности ще е наличен само за новите устройства. Това означава, че Wear OS 2 часовниците ще имат достъп само до част от подобренията.

 

Oще от Digital: Google ще улеснява откриването на WearOS приложения от Google Play