Xiaomi Mi MIX 4 ще има QHD дисплей със 120Hz честота на опресняване

Китайският производител влага доста усилия и ресурси да се превърне в по-атрактивен бранд за европейските потребители. Разнообразното портфолио на Xiaomi включва смартфони с интересни спецификации в различни ценови класове. Дизайнерите на компанията експериментират с уникални форм фактори, които се надяват да променят представата ни за бъдещите смартфони.

Подходящ пример са концепции като Xiaomi Mi Mix Alpha, който има 360-градусов дисплей, както и неговата подобрена версия с името Xiaomi Mi MIX Alpha Pro.

Гъвкавите смартфони ще бъдат водещ приоритет за Xiaomi, които вече патентоваха разноoбразни дизайни на устройства в тази категория. Иновативният бранд Xiaomi Mi MIX ще продължи да вдъхновя създаването на още по-атрактивни смартфони на пазара.

Шефът на Xiaomi, Лей Джун потвърди, че скоро ще видим нов представител на серията. Четвъртият модел ще се казва Xiaomi Mi MIX 4 и премиерата вероятно ще стане факт през втората половина на 2021г. Oт GizmoChina ни информират, че кодовото име на смартфона е „ОDIN“.

 

 

Xiaomi ще се постараят да ни предложат един от най-добрите дисплеи в мобилната индустрия. Следващият модел от Mi MIX серията ще поддържа Quad HD резолюция, както и честота за опресняване на кадрите от 120Hz. Съчетанието от тези характеристики ще гарантира впечатляващо качество на картината и реалистичен геймплей при забавление с игри.

Сензорът за пръстов отпечатък ще бъде вграден в AMOLED дисплея, което се очаква и за селфи камерата. Xiaomi Mi MIX 4 ще има 5-нанометров Qualcomm Snapdragon 888 процесор, който поддържа 5G mmWave мрежи и е оптимизиран за гейминг. В задната част ще има 50-мегапикселова Sony IMX 766 камера, допълнена от 48MP телефото и 48MP UltraWide сензори.

Потребителите ще могат да използват функции като 120х хибриден зуум, 15-кратно видео приближение, Slow-Motion режим със 1920fps и опция за запис на 8K видео. Xiaomi вероятно ще използват механизъм, който сгъва дисплея във вътрешна посока в следващия представител на Mi MIX серията.