Samsung ще произвеждат бюджетни 5G процесори за смартфони за Qualcomm

Samsung завършиха усъвършенстваната си технология за производство на 5-нанометрови процесори за смартфони още през миналата година. През последните месеци компанията изгради множество производствени съоръжения, които да се възползват от тази иновация. 

Масовото производство на 5-нанометрови процесори във фабриките на Samsung трябваше да стартира по план преди края на второто тримесечие. Корейският производител очакваше да получи голям брой от поръчките на Qualcomm Snapdragon 875G и Snapdragon 735G процесорите.

 

Въпреки това се оказва, че TSMC ще произведат голяма част от предвидения капацитет, но все пак Samsung също ще участват в този процес. От една страна Qualcomm не искат да предоставят цялото производство на една компания, а от друга фабриките на TSMC ще работят на максимален капацитет от 90 хил. процесора на месец, за да отговорят на високото търсене към 5nm процесори.

На този етап няма официална информация каква чат от процесорите Qualcomm Snapdragon 875G и Snapdragon 735G процесорите ще бъде създадена във фабриките на Samsung. 

 

 

Все пак се оказва, че Samsung ще получат поръчките за производството на бюджетни процесори на Qualcomm, които са базирани на 5G технологията. Според непотвърдена информация става въпрос за архитектурите от Snapdragon 4xx серията на Qualcomm, съобщава SamMobile. 

Само преди броени дни разбрахме, че Qualcomm искат да направят технологията максимално достъпна за повече потребители и ще си партнират в този процес със Samsung. Премиерата на първите смартфони с бюджетните процесори от ново поколение ще стане факт в началото на следващата година. 

Водещите производители разработват голям брой смартфони с 5G от средния клас, които ще дебютират на пазара през следващите месеци. Участието на Samsung в създаването на Snapdragon 4xx процесорите ще ги направи не само по-евтини, но ще подобри производителността на чиповете. Тепърва ще разбираме повече за съвместния проект на двете компании.

Стратегията на Samsung е свързана и със стратегически споразумения с NVIDIA и IBM, които ще се превърнат в дългосрочен източник на приходи за компанията.

 

Oще от Digital: Потребители призоваха Samsung да не използва процесорите Exynos в смартфоните Galaxy