Какво трябва да знаем за новия телевизор на Nokia

През последните месеци някои популярни производители като OnePlus и Motorola представиха собствени телевизори. Изглежда, че интерес към този пазарен сегмент проявява още едно легендарно име в света на технологиите и това е Nokia. Желанието на компанията да стане влиятелно име сред телевизорите със сигурност ще изостри конкуренцията и ще предостави повече избор на потребителите. Данни на mspoweruser разкриват и част от техническите спецификации на телевизора, с който Nokia ще дебютира в този сегмент.

 

Първият модел на компанията ще е оборудван екран, който е с големина от поне 50 инча и поддържа 4K Ultra HD резолюция. Самият дисплей ще е базиран на LED технологията, като телевизора ще работи под управлението на Android 9.0 Pie. Бъдещите собственици на устройството ще имат достъп до разнообразното съдържание в Google Play. Първият телевизор на Nokia ще използва и полезна функция с името „Intelligent Dimming“ и ще подобрява допълнително качеството на картината.

 

Основните предимства ще са по-тъмните черни цветове и по-добрия контраст. Максималното аудио качество ще се гарантира oт JBL високоговорители. Официалната премиера на устройството ще стане факт през декември. Първоначално телевизора ще е достъпен в някои азиатски страни, като вероятно допълнително ще разберем детайли за представянето на европейския пазар. Oстава да разберем и каква ще бъде цената на първия смарт телевизор на компанията.