Аsus oчаква 5% ръст в продажбите на компютри през последното тримесечие на 2019г.

Аsus потвърдиха прогнозите си да регистрират минимално увеличение в продажбите на компютри от порядъка на 5% през четвъртото тримесечие на годината. В същото време се очаква спад със същите стойности в доставките на дънни платки и видео карти за периода. Финансовите резултати на компанията за периода октомври-декември ще бъдат силно повлияни от търговския конфликт между САЩ и Китай. Несигурността в отношенията на двете страни ще продължат да влияят на доставките на компоненти.

 

Въпреки това Asus са оптимистични относно възможностите да разширят пазарния си дял в сегмента на компютрите през последното тримесечие на годината. Компанията е сигурна, че в средносрочен план ще продължи да генерира печалба в едноцифрени стойности. Oт Digitimes сега ни информират, че тайванския производител е отчел приходи в размер на $2.87 млрд. за третото тримесечиe, което е увеличение от 24%, спрямо резултатите постигнати в периода април-юни.

 

Tайванският бранд може да се похвали с добро представяне при геймърските конфигурации и вече притежава 15% пазарен дял. Аsus вярват, че успеха им ще продължи в следващите тримесечия и очакват 15-20% ръст в продажбите на геймърски лаптопи и десктопи през 2020г. Любопитен факт е, че 58% от реализираните доставки през първите три тримесечия са на модели с ултратънък форм фактор. Asus продължават да  разширяват със стабилни темпове и позициите си сред бизнес потребителите.