Какво ще представлява Clear бутона в търсачката на Google

Вече ви информирахме как нов алгоритъм на Google ще подобри 10% от заявките за търсене в интернет. Сега разбираме за следващото интересно подобрение, над което работи компанията. Вероятно ви се е случвало да въведете дадена заявка в полето за търсене и да решите, че всъщност искате да откриете нещо друго. Google искат да улеснят максимално преминаването към друга заявка и експериментират с добавянето на „Clear“ бутон в търсачката, съобщава 9to5Google.

 

Както името подсказва този нов бутон ще позволи да изтриете текста, който сте написали в Google Search. На пръв поглед това може да не изглежда като сериозно подобрение, но със сигурност ще спести време на много потребители. Самият бутон е разработен да се показва  само когато поставите курсора на мишката върху него и няма да е видим, когато го преместите на друга позиция. Засега тестовете се провеждат с ограничен брой хора в десктоп версията на търсачката.

 

 

Добре е да знаете, че „Clear“ бутона ще може да се използва и в другите страници с резултати за търсене като „News“, „Shopping“ и др. Ако тестовете са успешни вероятно скоро повече потребители с Google акаунти ще могат да тестват тази функция. На този етап няма данни за евентуална интеграция за смартфоните с Android. Добавянето на новия символ определено ще се хареса на най-активните потребители в търсачката.