Пожарникари се разголиха благотворително за пореден път СНИМКИ |

Перфектният микс от мъжественост, сексапил и нежни сърца. Или любители на животните с мускули и шлемове. Има много начини, по които биха могли да се опишат австралийските пожарникари.

Но един факт е очевиден: те са герои от ежедневието, чиято работа е да спасяват животи, а извън пожарната са пример за подражание.

Тази година за пореден път австралийските пожарникари ни вдъхновяват да се стремим към нови висоти с техните шест нови календара за 2020 г.

В пет от тях са представени всякакви животни: от сладки котета и кученца с розови носове до коне, селскостопански животни и други представители на дивата природа.

Споменахме ли, че позирайки с животните, огнеборците показват големи мускули и изваяни тела?

О, и те правят всичко това за благотворителност, посочва Bored Panda.

Календарът на австралийските пожарникари е традиция през последните 27 години. От 1993 г. огнеборците от всички служби в страната работят заедно в името на благотворителността.

Календарът за 2020 г. обаче е различен – той включва пожарникари от Франция и от Германия. Следващата година пък ще бъде пуснат първият по рода си Международен календар на пожарникарите.

Тази година борците с огъня подкрепят малки, местни австралийски благотворителни организации, които се фокусират върху медицинската терапия с животни. 

Сред тях са Healing Hooves (които помагат на деца, страдащи от аутизъм и синдром на Аспергер), Currumbin Wildlife Hospital (която се грижи за ранени животни), както и BackTrack (която използва кучета от приюти, за да помогне на провинили се младежи да се върнат в правия път).